Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Ρ. Δούρου: H νέα Περιφερειακή Αρχή να συνεχίσει το σπουδαίο έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρ. Δούρου: H νέα Περιφερειακή Αρχή να συνεχίσει το σπουδαίο έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου (Video)

Επίσκεψη στα υπό εξέλιξη έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, του έργου - ανάσα για το παραλιακό μέτωπο και συνολικά για την Αττική, που ξεκίνησε από τη Διοίκηση της «Δύναμης Ζωής» στην Περιφέρεια Αττικής, πραγματοποίησε σήμερα η Ρένα Δούρου.

Η επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής» ενημερώθηκε για την πορεία των έργων, συνοδευόμενη από τους Δημάρχους της περιοχής, τους επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων και Περιφερειακούς Συμβούλους και τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη και τον πρώην αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών νυν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, Χρήστος Καραμάνος. Ακολούθως η ίδια, επισκέφθηκε το σύνολο των έργων του μετώπου του Φαληρικού Όρμου - το Μικρολίμανο, το ΣΕΦ, το Οικολογικό πάρκο, κ.ά..

«Χρειάστηκαν 44 ολόκληρα χρόνια μέχρι να έλθει η "Δύναμη Ζωής" στη Διοίκηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας της πατρίδας μας για το αυτονόητο. Για τη σύνδεση της ευρωπαϊκής μας μητρόπολης με τη θάλασσά της. Για την αντιπλημμυρική της θωράκιση. Για το δικαίωμα στο ποδήλατο, στο πράσινο και τον δημόσιο χώρο», επεσήμανε η Ρένα Δούρου καλώντας τη «νέα Περιφερειακή Αρχή να συνεχίσει αυτό το σπουδαίο έργο που έρχεται από μακριά».

«Έχω την τιμή να έχω ξεκινήσει την υλοποίησή του και δεν θα ήθελα με τίποτε να δω ένα βίαιο σταμάτημα, όπως έχουμε δει να γίνεται τόσες φορές στο παρελθόν, οδηγώντας την πατρίδα μας στην χρεοκοπία. Την πολιτική, οικονομική και ηθική χρεοκοπία», πρόσθεσε η Ρ.Δούρου 

Σημειώνεται ότι χάρη στη Διοίκηση της «Δύναμης Ζωής» υλοποιήθηκαν / είναι υπό εκτέλεση τα εξής έργα της ανάπλασης του Φαληρικού :

1. Τα έργα υποδομών για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου (υπό εκτέλεση, προϋπολογισμού 150 εκατ.)

2. Το κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου (έργο που ολοκληρώθηκε, προϋπολογισμού 9.995.000)

3. Η ανακατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στο ΣΕΦ (εκτελούμενη, προϋπολογισμού 724.000 ευρώ)

4. Η συντήρηση δικτύων στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ (εκτελούμενη, προϋπολογισμού 310.000 ευρώ)

5. Η ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου ακτής Κουμουνδούρου (υπό έναρξη, προϋπολογισμού 5,7 εκατ).

6. Το οικολογικό πάρκο στον Φαληρικό όρμο (πρέπει να προχωρήσει άμεσα η δημοπράτησή του, έργο προϋπολογισμού 110 εκατ.).

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL