Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ν. Ηλιόπουλος: Μόνο η παράταξη δημάρχου Αθηναίων αποφάσισε αυτές τις κραυγαλέες αγορές (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Ηλιόπουλος: Μόνο η παράταξη δημάρχου Αθηναίων αποφάσισε αυτές τις κραυγαλέες αγορές (Ηχητικό)

Για την κακοποίηση της πόλης μέσα από τον «Μεγάλο Περίπατο» και τις δεσμεύσεις που δεν τήρησε ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε Στο Κόκκινο ο Νάσος Ηλιόπουλος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτική παράταξής στον Δήμο Αθηναίων «Ανοιχτή Πόλη» ο οποίος εξήγησε ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων (στην οποία έχει απόλυτη πλειοψηφία η παράταξη του δημάρχου) αποφάσισε αυτές τις κραυγαλέες αγορές (παγκάκια κ.ά.) και καμία άλλη παράταξη δεν συναίνεσε σε αυτό, αντιθέτως την κατήγγειλαν και δεν πήραν μέρος στη συνεδρίαση.

Ο κ. Μπακογιάννης επέλεξε να υλοποιήσει κάτι κόντρα στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που λήφθηκε στις 11/5 σε τρία βασικά σημεία, εξήγησε ο κ. Ηλιόπουλος στην Ευγενία Λουπάκη, και επισήμανε πως η δημοτική αρχή με τον δικό της βαθιά αντιδημοκρατικό και αναποτελεσματικό τρόπο ταλαιπωρεί ολόκληρη την πόλη.

Τα επίμαχα σημεία αφορούν την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς βάσει της συγκοινωνιακής μελέτης. Αρχικά τους είπαν πει ότι αυτό θα γινόταν ταυτόχρονα με την εφαρμογή των μέτρων,  όμως τελικά με ευθύνη του Δήμου Αθηναίων και της κυβέρνησης τελικά δεν έχει προχωρήσει.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/849520012&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Το δεύτερο σημείο αφορά την πραγματική διαβούλευση και επιστημονική παρακολούθηση του έργου μέσω δύο επιτροπών οι οποίες θα συνεδριάσουν τελικά την ερχόμενη Πέμπτη, δύο μήνες μετά την αρχική απόφαση.

Ο κ. Ηλιοπούλος εξήγησε ότι αν η δημοτική αρχή είχε ρωτήσει αρχιτέκτονα ή πολεοδόμο σίγουρα δεν θα είχε πάρει αυτά τα παγκάκια και αυτόν τον αστικό εξοπλισμό.

Ο πιλοτικός χαρακτήρας μας επέτρεψε επί της αρχής να πούμε - αφού βάζουμε τα φίλτρα και τα φρένα του διαλόγου - ας το δούμε, επισήμανε, όμως αποδεικνύεται ότι τα έργα χαμηλού κόστους τελικά είναι παγκάκια που στοιχίζουν 5.200 ευρώ το ένα και ζαρντινιέρες με  4.600 ευρώ για να μπορέσουν να αντέξουν πυρηνική καταστροφή.

Η δημοτική αρχή θέλησε να μας θυμίσει είπε ο κ. Ηλιόπουλος, εκείνο το ατυχές σύνθημα της προεκλογικής της περιόδου «η πόλη μας ανήκει» που αν και αρχικά το εγκατέλειψε απ’ ότι φαίνεται το εννοεί.

Μέχρι στιγμής η δημοτική αρχή δεν μας έχει απαντήσει σ’ ένα ζήτημα που είχαμε θέσει εξ αρχής και επειδή κλείνει πια το πρώτο τρίμηνο της πιλοτικής εφαρμογής δεν θα μπορέσει να αποφύγει το ερώτημα και αυτό είναι το ποιες είναι οι μέριμνες που θα πάρει για να προστατεύσει στο κέντρο την κατοικία, το λιανεμπόριο και τις παραγωγικές δραστηριότητες μικρής όχλησης. Εκτός και αν θέλει ένα κέντρο μόνο για τραπεζοκαθίσματα και τουρίστες, σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος, καθώς απ’ ότι φαίνεται σε αυτό κατευθύνονται.

Τα παγκάκια στοιχίζουν, όπως εξήγησε, όσο δέκα μηνιαίες αποζημιώσεις ενός εργαζόμενου που βρίσκεται σε αναστολή σύμβασης και πως ζούμε μια υλοποίηση που ακυρώνει μια πραγματική ανάγκη και ουσιαστικά η δημοτική αρχή πέταξε 2 εκατ. ευρώ σε εξοπλισμό που δεν είναι λειτουργικός για την πόλη.

Ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε αναφορικά με το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων ότι το πρόβλημα για την οικονομική ζωή του κέντρου είναι το γεγονός ότι 600.000 άνθρωποι περάσαν τρεις μήνες με 800 ευρώ, χιλιάδες εργαζόμενοι είναι σε αναστολή σύμβασης ή δουλεύουν εκ περιτροπής και έχουν μείωση μισθού και η ανεργία θα φτάσει ξεπεράσει το 20%.

Αυτοί είναι οι παράγοντες που πλήττουν την οικονομική ζωή του κέντρου και όχι οι διαδηλώσεις και όποιος το πιστεύει το αντίθετο βρίσκεται σε άλλο πλανήτη, είπε χαρακτηριστικά. Και όπως σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος αυτός είναι ένας από τους νόμους που θα καταρρεύσουν.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL