Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.6°C
2 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
2 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.6°C19.0°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
23.8°C26.8°C
6 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 100%
Περίπατος μετ’ εμποδίων στην Αθήνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περίπατος μετ’ εμποδίων στην Αθήνα

Φωτογραφία από τη βόλτα μετ’ εμποδίων του Ν.Ηλιόπουλου με το ιδρυτικό μέλος της «Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών» και της ακτιβιστικής συλλογικότητας «Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: Μηδενική ανοχή» Αντ.Ρέλλα

«Όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι η κινητικότητα και η προσβασιμότητα είναι αιτήματα πρώτης γραμμής για μια αξιοπρεπή καθημερινότητα στην πόλη. Όλοι επίσης μπορούμε να διαπιστώσουμε με μια απλή βόλτα στο κέντρο ότι η πραγματικότητα απέχει μίλια από τις διακηρύξεις προθέσεων – χωρίς οι πρόσφατες ρυθμίσεις στο κέντρο να αλλάζουν αυτό το γεγονός, αν δεν το επιδεινώνουν κιόλας», τονίζει ο επικαφαλ΄ςη της «Ανοιχτής Πόλης» Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, παρέα με το ιδρυτικό μέλος της «Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών» και της ακτιβιστικής συλλογικότητας «Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: Μηδενική ανοχή» Αντώνη Ρέλλα..

Όπως σημείωσε ο Ν.Ηλιόπουλος, «ανεπαρκείς και συνήθως κατεστραμμένες ράμπες, απουσία αναπηρικών θέσεων στάσης/στάθμευσης, απουσία μέριμνας για την ασφαλή συνύπαρξη ατόμων με προβλήματα όρασης ή ακοής (αλλά και γονιών με καροτσάκια) με ΙΧ, ποδήλατα και ΜΜΜ, απουσία μέριμνας για την επιβίβαση και αποβίβαση των εμποδιζόμενων ατόμων από τα ΜΜΜ ή από αναπηρικά οχήματα, απουσία αναγκαίων σημάνσεων και τρόπων πρόσβασης σε υποδομές, στάσεις ή σε σημεία προσωρινής ανάπαυσης: η πραγματικότητα είναι ότι η Αθήνα συνεχίζει να περιφρονεί τα βασικά δικαιώματα των εμποδιζόμενων ατόμων».

Παράλληλα, ο Ν.Ηλιόπουλος σχολιάζει ότι «είναι φανερό ότι οι παρεμβάσεις ανάπλασης του κέντρου έπρεπε να ακολουθήσουν έναν ευρύ διάλογο που θα συμπεριλάμβανε, ανάμεσα σε άλλες ομάδες δημοτών, τα άτομα με αναπηρία και τις προτάσεις των φορέων τους».

Τέλος, ο ίδιος καλεί τη Δημοτική Αρχή, «έστω και τώρα, να αξιοποιήσει ουσιαστικά τις επιτροπές επιστημονικής παρακολούθησης και διαβούλευσης που έχει εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο και οι οποίες μέχρι τώρα λειτουργούν προσχηματικά, σε όφελος όλων των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL