Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για τον Γ. Πατούλη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για τον Γ. Πατούλη

Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει ο Γιάννης Σγουρός στην αντιπαράθεση με τον Γιώργο Πατούλη για την οικονομική διαχείριση του ταμείου της Περιφέρειας Αττικής. Αφού υπενθυμίζει το υπέρογκο κόστος της εκδήλωσης κοπής πίτας, ύψους 12.000 ευρώ, σε γιορτή των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, μιλώντας, μάλιστα, για “παραπλάνηση” των μελών της Οικονομικής Επιτροπής ως προς την τελική δαπάνη, ο Γ. Σγουρός εγκαλεί τον Γ. Πατούλη υπενθυμίζοντάς του τη χείριστη οικονομική διαχείριση ως δήμαρχος Αμαρουσίου και ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Είχε προηγηθεί σφοδρή επίθεση του Γ. Πατούλη στον Γ. Σγουρό που τον χαρακτήριζε “λαϊκιστή”, ο οποίος “κρύβει την ανυπαρξία του έργου του πίσω από κενές περιεχομένου ηθικολογίες”. “Λαϊκιστής είναι αυτός που ξοδεύει χρήματα ασυστόλως και εμφανίζεται ως ευεργέτης με χορηγό εταιρεία παιχνιδιών χωρίς την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής”, απάντησε ο Γ. Σγουρός. Αποφεύγοντας να απαντήσει στις βολές Σγουρού, ο Γ. Πατούλης του επιτέθηκε λέγοντας: “Μιλά για σεβασμό των χρημάτων των φορολογουμένων ο άνθρωπος που ως περιφερειάρχης διαχειρίστηκε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να επιλύσει ούτε ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Περιφέρειας Αττικής”. Σκληρή ήταν η απάντηση του Γ. Σγουρού: “Τέτοιο ύφος ανακοίνωσης μετέρχονται μόνο όσοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους...”. “Για τα οικονομικά κατορθώματα στον Δήμο Αμαρουσίου (145 χρόνια ρυθμίσεις για ασφαλιστικές εισφορές) και στην ΚΕΔΕ (νομοθετικές ρυθμίσεις κ.λπ.) θα μιλήσουμε προσεχώς...”, προειδοποιεί ο Γ. Σγουρός.

Χρέη και στον Δήμο Αμαρουσίου

Όπως πληροφορούμαστε, οι επιπτώσεις της σπατάλης του Γ. Πατούλη έχουν κάνει τον διάδοχό του στον Δήμο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου να παραμιλά καθώς καλείται να διαχειριστεί χρέη 200 εκατ. ευρώ, το ίδιο και τον διάδοχό του στην προεδρία της ΚΕΔΕ Δημ. Παπαστεργίου. Για τη σπατάλη στο ταμείο της ΚΕΔΕ, η “Α” έκανε εκτενή αναφορά στο φύλλο της Πέμπτης με τίτλο “Αστραφτερές στάχτες αφήνει η διοίκηση Πατούλη στο ταμείο της ΚΕΔΕ”. Εκεί, αφού γνωστοποιούμε ότι από το αποθεματικό των 30 εκατ. ευρώ που παρέλαβε από τον Κώστα Ασκούνη ο Γ. Πατούλης μέσα σε πέντε χρόνια (σ.σ.: εξαιρουμένης της τακτικής επιχορήγησης της ΚΕΔΕ για την περίοδο 2015 -2019, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ) το κατέβασε στα 16 εκατ. ευρώ, αναφέρουμε εκτενώς τα “κατορθώματά” του. Επί θητείας του στην ΚΕΔΕ εξανέμισε ένα τόσο μεγάλο ποσόν σε χλιδάτα συνέδρια και ταξίδια, καθώς και σε χορηγίες σωματείων με ισχνή κοινωνική παρέμβαση. Ενώ για να υπάρξει λογιστική εξισορρόπηση στο ταμείο της ΚΕΔΕ χρειάστηκε να ψηφιστεί ειδική ρύθμιση στον αναπτυξιακό νόμο του υπουργού Αδ. Γεωργιάδη για την τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων όσον αφορά σε αποζημιώσεις και έξοδα μετακίνησης...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL