Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Ν.Μπελαβίλας: Να δοθεί παράταση στη δημόσια διαβούλευση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον ΟΛΠ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Μπελαβίλας: Να δοθεί παράταση στη δημόσια διαβούλευση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον ΟΛΠ

Να δοθεί παράταση στη δημόσια διαβούλευση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΟΛΠ, ζητεί ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Όλους», Νίκος Μπελαβίλας.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του σημειώνει πως η ΜΠΕ -η διαβούλευση της οποίας ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή- «προβλέπει νέες δραστηριότητες οι οποίες φέρνουν επιπλέον επιπτώσεις και επιβάρυνση (και) στην πόλη του Πειραιά χωρίς να προβλέπει μέτρα αντιμετώπισης».

«Η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται με τις πρωτοβουλίες της να προστατεύσει τους πολίτες θέτοντας όρους και κανόνες. Η παράταση της δημόσιας διαβούλευσης είναι μονόδρομος και αποδεικνύεται από το γεγονός πως ακόμα και οι φορείς που εκλήθησαν να τοποθετηθούν δεν το έπραξαν με εξαίρεση δύο εξ αυτών», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ν.Μπελαβίλας.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «στον Πειραιά μετά από παρέμβαση της παράταξής μας το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη και θα τοποθετηθεί επί του θέματος. Δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση χωρίς την συμμετοχή των δήμων που επηρεάζονται άμεσα από την λειτουργία του ΟΛΠ».

Τέλος, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «είναι άμεση ανάγκη να γνωμοδοτήσουν τα συμβούλια όλων των παραλιμένιων δήμων και η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Και για το λόγο αυτό ζητούμε την παράταση της προθεσμίας, προκειμένου να συνεδριάσουν τα δημοτικά συμβούλια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL