Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.4°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
21 °C
19.8°C22.7°C
2 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.4°C20.7°C
0 BF 72%
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΕΔΕ / Ενωτικό αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Απόστολο Καλογιάννη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΕΔΕ / Ενωτικό αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Απόστολο Καλογιάννη

Στην ανάδειξη νέας διοίκησης προχωρά η ΚΕΔΕ την Πέμπτη, με την Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία να δίνει το δυναμικό “παρών” με επικεφαλής τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη. Η νέα παράταξη σηματοδοτεί τη διεύρυνση του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ με συνεργασίες από τον προοδευτικό αυτοδιοικητικό κόσμο. Το ενωτικό ψηφοδέλτιο αναμένεται να εκπροσωπεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γεωγραφική κατανομή, προκειμένου απ’ άκρη σε άκρη της χώρας να σταλεί ένα βροντερό μήνυμα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιδιώκει να επιβάλει η κυβέρνηση της Ν.Δ. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε αυτό το κάλεσμα συμμετέχει ενεργά η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Ανατροπή, η παράταξη που κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο (2014 - 2019) έδωσε μάχες για την ενίσχυση του ρόλου του θεσμού. Τώρα η αυτοδιοικητική παράταξη βρίσκεται ενώπιον νέων προκλήσεων. Στη διακήρυξή της η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Ανατροπή επισημαίνει ότι “οι επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ ήταν μια ευκαιρία να αποτυπωθεί συγκροτημένη ενωτική παρέμβαση από το σύνολο του προοδευτικού και δημοκρατικού αντινεοφιλελεύθερου χώρου της Αυτοδιοίκησης”.

Η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Ανατροπή υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι “σε μια δύσκολη στιγμή για την Αυτοδιοίκηση και μετά τις συνεχείς επιθέσεις της κυβέρνησης στη δημοκρατική της λειτουργία με τον Ν. 4623/2019, τη νομοθέτηση χωρίς διαβούλευση, την παρακράτηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων για τη μη καταβολή των διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, την απελευθέρωση των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών Ν.4635/2019, τις περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την υπερφορολόγηση των πολιτών, έρχεται και η απομείωση των πόρων της, όπως περιγράφεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, που υπολείπεται κατά 234 εκατ. ευρώ ακόμα και από το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Ούτε λέξη βέβαια για τα παρακρατηθέντα”.

“Η Αυτοδιοίκηση οφείλει να απαντήσει με τα συλλογικά της όργανα, τα οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα όταν δεν συναινούν, σιωπούν. Χαρακτηριστική είναι η απουσία τους από τη δημόσια συζήτηση για την εξελισσόμενη συνταγματική αναθεώρηση”, επισημαίνει στη διακήρυξή της η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Ανατροπή. Έχοντας ως παρακαταθήκη “νικηφόρες” επιδόσεις “παρά τους συσχετισμούς” στις εκλογές των κατά τόπους Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία δηλώνει ότι στηρίζει την “ενωτική παρέμβαση” του δημάρχου Λάρισας Απόστολου Καλογιάννη. Όπως τονίζει, πρόκειται για “έναν επιτυχημένο αυτοδιοικητικό προοδευτικό πολίτη της ευρύτερης Αριστεράς, που υποστηρίζεται σχεδόν από το σύνολο του προοδευτικού τόξου”. “Αποτελεί θετικό βήμα, που εμείς ως παράταξη αποδεχόμαστε και ενθαρρύνουμε”, τονίζει η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία καλώντας όλους τους δημάρχους και τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ να στηρίξουν το ενωτικό ψηφοδέλτιο “Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL