Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ.Μητσοτάκης: Συνάρτηση της διαχειριστικής επάρκειας οι κοινοτικοί πόροι προς τις 13 Περιφέρειες

Eurokinissi

«Πόροι και διαχειριστικό επάρκεια θα συνδέονται», ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού, καλώντας αφ ενός τους περιφερειάρχες να καταθέσουν τα σχέδια τους για τη νέα Προγραμματική περίοδο, αφ ετέρου να ολοκληρώσουν τη συμβασιοποίηση έργων για την Προγραμματική περίοδο που ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους

Ως όρο για την κατανομή πόρων μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) έθεσε την διαχειριστική επάρκεια των Περιφερειών ο Πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης για την χάραξη της νέας Προγραμματική περιόδου για το ΕΣΠΑ 2021- 2027, κατά την συνάντηση του με τους 13 Περιφερειάρχες που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου. 

«Πόροι και διαχειριστικό επάρκεια θα συνδέονται», ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού, καλώντας αφ ενός τους περιφερειάρχες να καταθέσουν τα σχέδια τους για τη νέα Προγραμματική περίοδο, αφ ετέρου να ολοκληρώσουν τη συμβασιοποίηση έργων για την Προγραμματική περίοδο που ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους.

Παρουσιάζοντάς το χρονοδιάγραμμα για τη νέα Προγραμματική περίοδο, ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημέρωσε ότι τον Ιανουάριο πρέπει να παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες το σχέδιο εταιρικής σχέσης και έως τον Ιούνιο τα σχέδια για τα νέα ΠΕΠ. Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε από τους περιφερειάρχες να εντείνουν την προσπάθεια τους, καθότι μέχρι στιγμής μόνο τέσσερις περιφέρειες έχουν καταθέσει σχέδια. 

Όσο για τις ασφυκτικής προθεσμίες για την ολοκλήρωση της τρέχουσας Προγραμματική περιόδου, ο Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους 13 περιφερειάρχες να κάνουν «ό,τι χρειαστεί για να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος». Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση μη συμβασιοποίησης των έργων, τα χρήματα πρέπει να αποδεσμευτούν και να επιστραφούν στην ΕΕ. 

Τέλος, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για τεχνική βοήθεια, τεχνικά εργαλεία προς τις περιφέρειες, αλλά και θεσμικές παρεμβάσεις χωρίς να προσδιορίζει το περιεχόμενο τους.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Μην μιλάτε. Χειροκροτήστε

Τις μέρες της πανδημίας τα κανάλια αναζητούν εναγωνίως Έλληνες γιατρούς που να εργάζονται σε νοσοκομεία του εξωτερικού και τους βγάζουν στα δελτία ειδήσεων για να περιγράψουν τις εμπειρίες τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις