Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Νέος πρόεδρος της ΕΝΠΕ ο Απ. Τζιτζικωστας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέος πρόεδρος της ΕΝΠΕ ο Απ. Τζιτζικωστας

Ρεπορταζ: Ηλέκτρα Βισκαδουρακη

Συγκροτήθηκε σημερα σε σώμα το νέο 25μελες Δ. Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με πρόεδρο τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικωστα. Πρώτος αντιπρόεδρος εξελέγη ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και δεύτερος Αντιπρόεδρος ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμανης.

Τέλος, ο γραμματέας εξελέγη ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικης Γιώργος Γιαννης και Ταμίας ο αντιπεριφερειάρχης Τρικαλων, Χρήστος Μιχαλάκης.
Συγκεκριμένα, ο Απόστολος Τζιτζικωστας έλαβε 22 ψήφους έναντι ενός λευκού, ο Γιώργος Πατούλης έλαβε 20 ψήφους έναντι 3 λευκών, ο Αλέξανδρος Καχριμανης έλαβε 22 ψήφους έναντι ενός λευκού, ο Γιώργος Γιάννης 21 ψηψους έναντι τριών λευκών και ο Χρήστος Μιχαλάκης 22 υπέρ έναντι 2 λευκών.

"Τώρα που η χώρα βγαίνει από τη κρίση, είναι η ώρα των Περιφερειών", σημείωσε ο Απ. Τζιτζικωστας μετά την εκλογή του. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για την υλοποίηση της μετάβασης από την περιφερειακή διοίκηση στην Περιφερειακή διακυβέρνηση, ώστε "οι Περιφέρειες να ενδυναμωθουν στα πρότυπα των κρατών - μελών της ΕΕ". Εξήρε το έργο του απερχόμενου Προέδρου της ΕΝΠΕ, Κώστα Αγοραστού λέγοντας ότι "η θητεία ήταν φάρος για την επόμενη περιοδο". Από την πλευρά του ο Κ. Αγοραστος σημείωσε με πικρια: " Η περιφερειακή διακυβέρνηση θα ήταν πράξη εάν το ήθελαν οι κυβερνήσεις, όπως θα είχαν συμβεί και οι αλλαγές στην δομή της Αποκεντρωμένης Διοικησης". Αλλά, όπως υπογράμμισε,"οι προτάσεις μας παραμένουν στα συρτάρια των υπουργων". "Είναι καιρός για να περάσουμε σε πραξεις", κατέληξε ο Κ. Αγοραστος.

Πρώτος σταθμός για τους 13 περιφερειαρχες μετά τη συγκρότηση του νέου ΔΣ είναι το Μαξιμου, όπου θα έχουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργο, Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία ολοκλήρωσης του ΕΣΠΑ, αλλά και για την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Δεύτερος σταθμός θα είναι η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ της ΕΝΠΕ την ερχόμενη Παρασκευή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL