Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αναβλήθηκε η δίκη του δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστου Βρεττάκου

Για την 14η Φεβρουαρίου 2020 αναβλήθηκε η δίκη του δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστου Βρεττάκου επί της αγωγής που κατέθεσε εις βάρος του η εταιρεία Oil One συμφερόντων Μελισσανίδη.

Από το πρωί σήμερα πλήθος κόσμου στάθηκε στο πλευρό του δημάρχου που δίνει αγώνα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής με σκοπό την αναστροφή της υποβάθμισης στην περιοχή.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το αίτημα του δημάρχου για απομάκρυνση των δεξαμενών πετρελαιοειδών από την περιοχή λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης συνιστά ζημία και συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος της. Αξιώνει, μάλιστα, και αποζημίωση 500.000 ευρώ.

Μετά την αναβολή της εκδίκασης, ο δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο πλευρό του σήμερα το πρωί, τόνισε: "Στο πρόσωπό μου δε διώκεται ένας πολίτης, αλλά ολόκληρη η πόλη, οι αγώνες της τοπικής κοινωνίας για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, καθώς και ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης". "Η δημόσια υγεία και το περιβάλλον, δεν μπαίνουν πάνω από κανένα συμφέρον. Όλοι μας οφείλουμε να παλέψουμε για να οικοδομήσουμε μια ανθρώπινη πόλη", υπογράμμισε ο Χρ. Βρεττάκος.

Ν. Ηλιόπουλος: Θα παραμείνουμε ενεργοί δίπλα στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας

Μεταξύ άλλων την στήριξή του στον δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας εξέφρασε και ο επικεφαλής της “Ανοιχτής Πόλης” Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος παρευρέθηκε στο Πρωτοδικείο Πειραιά.

“Θα παραμείνουμε ενεργοί δίπλα στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας και των αιρετών εκπροσώπων της για ανθρώπινες συνθήκες ζωής”, τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος. “Αντί η Oil One να συνεργαστεί με την τοπική κοινωνία και τις αυτοδιοικητικές αρχές, στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της μόλυνσης που καθημερινά ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής, έχει επιλέξει το δρόμο της τρομοκράτησης όσων τολμούν το αυτονόητο: να προτάξουν δηλαδή την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας”, υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος προσθέτοντας:

“ Η Ανοιχτή Πόλη δηλώνει την αντίθεσή της απέναντι σε όσους ποινικοποιούν την άσκηση των αυτοδιοικητικών καθηκόντων και αντιλαμβάνονται την επιθυμία των κατοίκων για καθαρό περιβάλλον ως ‘όχληση’”.

Η.Β.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις