Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σήμερα η δίκη του δημάρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου

Εκδικάζεται η αγωγή της Oil One, συμφερόντων Μελισσανίδη

Σήμερα στις 08.30 έχει προγραμματιστεί η δίκη του δημάρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου εξαιτίας της αγωγής που κατέθεσε εις βάρος του η εταιρεία Oil One, συμφερόντων Μελισσανίδη. Η εταιρεία αξιώνει από τον δήμαρχο 500.000 ευρώ ισχυριζόμενη ότι το να ζητάει την απομάκρυνση των δεξαμενών πετρελαιοειδών λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή συνιστά ζημία και συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος της.

Πρόκειται για πρωτοφανή κίνηση εταιρείας εναντίον αιρετού, την οποία πλήθος αυτοδιοικητικών έχουν ήδη καταδικάσει. Την ίδια ώρα, πληροφορούμαστε ότι η δυσοσμία στην περιοχή παραμένει. Για το ζήτημα έχει τοποθετηθεί το δημοτικό συμβούλιο αναγνωρίζοντας το πρόβλημα στην περιοχή.

Όσο για τη δίωξη, στην τελευταία συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο με ευρεία πλειοψηφία εξέφρασε τη στήριξή του στον δήμαρχο. Το σχετικό ψήφισμα αναφέρει: “Η αγωγή της εταιρείας κατά του Χρήστου Βρεττάκου, με την οποία ζητάει προσωπική κράτηση ενός έτους και 500.000 ευρώ αποζημίωση από τον ίδιο, στρέφεται κατά της πόλης μας, όλων των κατοίκων της και κατά του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.

“Με τις παρεμβάσεις του ο δήμαρχος έπραξε το αυτονόητο για κάθε άνθρωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Πρόταξε την ανησυχία για την υγεία των ανθρώπων και το περιβάλλον από τη λειτουργία της εν λόγω εταιρείας”, υπογραμμίζεται στο ψήφισμα, το οποίο συνεχίζει αναφέροντας: “Η συνειδητή προσπάθεια της Oil One να τρομοκρατήσει, να εκβιάσει και να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και για καλύτερη ποιότητα ζωής δεν θα περάσει”. “Κανένας και τίποτα δεν θα μπει πάνω από το δικαίωμα των κατοίκων σε μια ανθρώπινη πόλη, κανένα οικονομικό συμφέρον δεν αξίζει περισσότερο από τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον μας”, καταλήγει το σχετικό ψήφισμα.

Τη στήριξή της στον δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας εκφράζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ αντετιθέμενη “σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της ελεύθερης άσκησης των αυτοδιοικητικών καθηκόντων”. Παράλληλα, δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στις 8.30 π.μ. έξω από τα Δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ 3-5 & Φίλωνος).

Η.Β.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις