Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Από σήμερα η 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από σήμερα η 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Από σήμερα ξεκινά η 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου, που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ - ΟΤΑ αντιδρώντας στο άρθρο 179 του επενδυτικού νομοσχεδίου, που επιτρέπει την εκχώρησή τους σε ιδιώτες αυξάνοντας το κόστος για τους δημότες, όπως υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές. Για την Τετάρτη στις 10 π.μ. έχει προγραμματιστεί μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι, σε περίπτωση που ψηφιστεί η διάταξη, οι ΟΤΑ περνούν στους ιδιώτες και έρχονται “νέοι φόροι για τους δημότες”. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της Ε.Ε. της ΠΟΕ - ΟΤΑ την περασμένη Παρασκευή τόνισαν ότι “η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων από την κυβέρνηση επιβεβαιώνουν τελικά ότι αυτή η κυβέρνηση θέλει τους δημάρχους ραγιάδες των εργολαβικών συμφερόντων”. Να σημειωθεί ότι το άρθρο 179 του επενδυτικού νομοσχεδίου λειτουργεί συνδυαστικά με το άρθρο 178 παρ. 3, το οποίο επί της ουσίας αναιρεί τον όρο της απαρτίας στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων και ορίζει ότι οι αποφάσεις μπορούν να λαμβάνονται επί των παρόντων.

Την ίδια ώρα, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας δεν έχει πάρει θέση για το ζήτημα, ενώ ο ένας μετά τον άλλον οι δήμοι εκδίδουν ανακοινώσεις ενημερώνοντας τους πολίτες να μην τοποθετούν μαζικά τις σακούλες των σκουπιδιών στους κάδους, καθότι υπάρχει υγειονομικός κίνδυνος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL