Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Ανοιχτή Πόλη»: Να αποδοθούν ευθύνες για την κακοδιαχείριση στο Γηροκομείο Αθηνών

«Η εκδίκαση της υπόθεσης τίθεται ωστόσο σε κίνδυνο από την καθυστέρηση κατάθεσης από το σωματείο (Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών) της έγκλησης που σύμφωνα με το νόμο απαιτείται προκειμένου να συνεχιστούν οι δίκες», τονίζει η «Ανοιχτή Πόλη»

«Για την "Ανοιχτή Πόλη", η απόδοση ευθυνών για τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης στο Γηροκομείο Αθηνών είναι εξαιρετικής σημασίας, τόσο για το κύρος του Δήμου Αθηναίων ως εποπτεύουσας αρχής του ιδρύματος, όσο και γενικότερα για τη διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος» τονίζει η δημοτική παράταξη.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «η εκδίκαση της υπόθεσης τίθεται ωστόσο σε κίνδυνο από την καθυστέρηση κατάθεσης από το σωματείο (Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών) της έγκλησης που σύμφωνα με το νόμο απαιτείται προκειμένου να συνεχιστούν οι δίκες του έκπτωτου προέδρου Προκοπίου Μπούμπα και άλλων δύο μελών της διοίκησης του σωματείου κατά την ελεγχόμενη περίοδο».

«Αρνητικό ρόλο έχει παίξει επίσης η συνεχιζόμενη αναβολή διεξαγωγής νόμιμων εκλογών, ώστε να λειτουργήσει εκλεγμένη διοίκηση με πλήρεις αρμοδιότητες και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος», τονίζει η «Ανοιχτή Πόλη».

Τέλος σημειώνεται ότι «η "Ανοιχτή Πόλη", θέλοντας να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο παραγραφής των πολύ σοβαρών αδικημάτων που εξετάζονται κατέθεσε σήμερα 18/10/2019 εξώδικη πρόσκληση-διαμαρτυρία, ώστε να διασφαλιστεί η κατάθεση της απαιτούμενης έγκλησης εγκαίρως εν όψει της δικάσιμου της 29/10/2019. Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, μέχρι να αποδοθούν οι πρέπουσες ευθύνες».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο