Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας οι εργαζόμενοι στους δήμους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας οι εργαζόμενοι στους δήμους

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων με κεντρικό σύνθημα “ΟΤΑ για τους δήμους - Όχι για τους ιδιώτες”. Ύστερα από την χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, η ΠΟΕ - ΟΤΑ προγραμματίζει για αύριο πανελλαδική κινητοποίηση στην πρωτεύουσα και καλεί για το Σαββατοκύριακο τους εργαζόμενους σε αποχή από κάθε υπερωριακή απασχόληση και εργασία. Σήμερα, στις 10 π.μ. αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κ.Ε. Πάνο Σκουρλέτη θα επισκεφθεί τα γραφεία της Ομοσπονδίας, όπου θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αντίθεσή του στη ρύθμιση γιατί όπως υποστηρίζει “ανοίγει ο δρόμος στη χωρίς όρους και προϋποθέσεις ανάθεση σε ιδιώτες κρίσιμων, ανταποδοτικών και μη, υπηρεσιών των δήμων, όπως η καθαριότητα”.

Χθες, στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο επενδυτικό νομοσχέδιο. Η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να εκχωρήσουν όχι μόνον την υπηρεσία καθαριότητας, αλλά και τη διαχείριση πρασίνου των πόλεων, όπως και του ηλεκτροφωτισμού στους ιδιώτες, απλώς με μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στην πορεία από τα γραφεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ μέχρι το Σύνταγμα εκατοντάδες δημοτικοί υπάλληλοι τόνισαν ότι η επικείμενη ρύθμιση εάν θα ψηφιστεί από τη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα θέτει εν αμφιβόλω πολλές θέσεις εργασίας και αυξάνει κατακόρυφα το κόστος των ανταποδοτικών τελών για τους δημότες. “Οι ανταποδοτικές υπηρεσίες ούτε πωλούνται, ούτε εκχωρούνται”, τόνισαν οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. Άλλοι εργαζόμενοι έκαναν αναπαράσταση της περιστολής του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας κρατώντας μαχαίρια που στην κόψη τους ανέγραφαν το όνομα του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών, που κατά καιρούς έχουν ταχθεί υπέρ της ιδιωτικοποίησης των ανταποδοτικών υπηρεσιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL