Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Ανοιχτή Πόλη: Επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανοιχτή Πόλη: Επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα

Το Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, επισκέφτηκε κλιμάκιο της Ανοιχτής Πόλης, όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους και τους συντελεστές του Κέντρου.

"Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η αφοσίωση και η φροντίδα με την οποία πλαισιώνουν τη λειτουργία του. Τονίσαμε ότι θα είμαστε κοντά τους σε κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση αυτής της δομής, που έχει καταστεί παράδειγμα αρμονικής ένταξης του προσφυγικού πληθυσμού στο ευρύτερο αστικό περιβάλλον" αναφέρει η Ανοιχτή Πόλη σε σχετική ανακοίνωσή της .

"Επισημαίνουμε ότι σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες υπογραμμίζει τα προβλήματα που δημιουργεί η συνεχιζόμενη αναβολή ρύθμισης της διαδικασίας απόδοσης ΑΜΚΑ στους αιτούντες άσυλο από το αρμόδιο υπουργείο. Όπως σημειώνεται, ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός αιτούντων άσυλο αδυνατούν πλέον να έχουν πρόσβαση στην απαραίτητη φροντίδα, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, γεγονός που αντίκειται τόσο στο εθνικό όσο και στο ενωσιακό Δίκαιο.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ο Δήμος Αθηναίων καλείται να ενισχύσει αλλά και να διευρύνει τις δομές υποδοχής και υποστήριξης του μεταναστευτικού και προσφυγικού πληθυσμού, τόσο τις υπάρχουσες όσο και μέσα και από νέες πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα μια γενναία επανεξέταση της διαχείρισης του στεγαστικού αποθέματός του. Η Ανοιχτή Πόλη θα ενισχύσει με όλες τις δυνάμεις της πρωτοβουλίες σε μια τέτοια κατεύθυνση" καταλήγει η Ανοιχτή Πόλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL