Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ / Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας: "Όχι" στο σχέδιο επέκτασης της COSCO στη λιμενική εμπορευματική ζώνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ / Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας: "Όχι" στο σχέδιο επέκτασης της COSCO στη λιμενική εμπορευματική ζώνη

Επιδείνωση της ποιότητας ζωής από τη σχεδιαζόμενη άναρχη επέκταση των δραστηριοτήτων της COSCO στην εμπορευματική ζώνη της του λιμανιού στο Κερατσίνι, διαπιστώνει η δημοτική αρχή Χρήστου Βρεττάκου. Έχοντας, μάλιστα, ευρεία στήριξη από τις δυνάμεις του δημοτικού συμβουλίου ζητά από την κυβέρνηση να μην επικυρώσει το master plan της COSCO.

Συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο αντιδρά στην πρόταση της COSCO για επέκταση του χώρους των εμπορευματοκιβωτίων στον προβλήτα μπροστά από τον Σκλαβενίτη. Σύμφωνα με το master plan, η επέκταση θα γίνει σε 130 στρέμματα μέσα στη θάλασσα και θα τοποθετηθούν 10 γερανογέφυρες με στόχο να διακινούνται από εκεί 3 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια τον χρόνο. “Αυτή η δραστηριότητα θα γίνεται μέσα στον οικιστικό ιστό δημιουργώντας 24 ώρες το 24ωρο αφόρητες συνθήκες ηχορύπανσης και φωτορύπανσης, που θα διώξουν τους ανθρώπους από τα σπίτια τους ή, αν δεν μπορούν να φύγουν, θα τους οδηγήσει να κλείνονται μέσα σ' αυτά προσπαθώντας να μετριάσουν το πρόβλημα” τονίζεται στο ψήφισμα.

Στη δεύτερη παρέμβασή της, η COSCO προτείνει επέκταση κατά 230 στρέμματα στην περιοχή που γινόταν ναυπηγοεπισκευή μπροστά από τη ΔΕΗ και στον χώρο του νέου μώλου Δραπετσώνας. Σκοπός είναι η διακίνηση 1.000.000 αυτοκινήτων τον χρόνο. “Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται το πρόβλημα της ανεργίας των εργατών της ναυπιγοεπισκευής και οδηγούνται σε συρρίκνωση σήμερα και κλείσιμο αύριο εκατοντάδες μικρές και μεσαίες μονάδες ναυπηγοεπισκευής” υπογραμμίζεται στο ψήφισμα, με τους δημοτικούς συμβούλους να υποστηρίζουν ότι αυτή η επέκταση θα περιορίσει και τη λειτουργία της Ιχθυόσκαλας.

“Στη νέα εκδοχή του master plan, για το οποίο παρανόμως δεν έγινε καμία διαβούλευση, προτείνονται για την πόλη δύο νέες παρεμβάσεις οι οποίες αλλάζουν με τρομακτικό τρόπο τη φυσιογνωμία της πόλης, βίαια χειροτερεύουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, δημιουργούν σοβαρότατα κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά ζητήματα και απομειώνουν την περιουσία των δημοτών” επισημαίνεται στο ψήφισμα του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL