Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων από τον Αθήνα 9,84 ζητεί η «Ανοιχτή Πόλη»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων από τον Αθήνα 9,84 ζητεί η «Ανοιχτή Πόλη»

Η Ανοιχτή Πόλη καταγγέλλει την «εκδικητική καταδίωξη από την ΕΛ.ΑΣ. ομάδας συνδημοτών μας που ζήτησαν το αυτονόητο, να ακουστεί δηλαδή η φωνή τους από το βήμα του δημοτικού ραδιοφώνου της πόλης τους, Αθήνα 9,84, πράγμα που ορθά έγινε άλλωστε αποδεκτό και από τους δημοσιογράφους του σταθμού».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «οι προσαγωγές (ακόμα και ανηλίκων) και οι συλλήψεις που ακολούθησαν βρίσκονται σε μετωπική αντίθεση με όσα θα έπρεπε να σηματοδοτεί ένα δημοτικό ραδιόφωνο για την πόλη: να είναι δηλαδή ένας ανοιχτός και δημοκρατικός χώρος φιλοξενίας όλων των απόψεων, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτές έχουν να κάνουν με φαινόμενα που αφορούν άμεσα την καθημερινότητα της πόλης, όπως είναι οι πρόσφατες πρακτικές που βλέπουμε να εφαρμόζονται απέναντι σε ευάλωτες ομάδες του αστικού πληθυσμού, αλλά και απέναντι σε όσους τους συμπαραστέκονται».

«Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, τη διερεύνηση της μεταχείρισης στη ΓΑΔΑ των προσαχθέντων ανηλίκων, καθώς και να πάρει θέση η δημοτική αρχή σχετικά με τη συμβολή της στο απαράδεκτο συμβάν» τονίζει η Ανοιχτή Πόλη και προσθέτει ότι «προτεραιότητα για ένα δημοτικό ραδιόφωνο είναι να δίνει φωνή στους δημότες, και όχι να αποτελεί φερέφωνο της εκάστοτε δημοτικής αρχής ή των εκάστοτε κυβερνητικών μεθοδεύσεων».

Τέλος δηλώνει την αντίθεσή της «σε κάθε πρακτική που αντιμετωπίζει ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας με όρους ρύπανσης και που ανάγει την ασφάλεια και την καθαριότητα στην πόλη σε καταστολή και περιορισμό των δικαιωμάτων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL