Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τα τέσσερα ζητήματα που έθεσε η Ανοιχτή Πόλη στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο

Eurokinissi

«Λάβαμε τη δέσμευση της δημοτικής αρχής ότι θα συζητηθούν στα προσεχή συμβούλια και θα προχωρήσει η υλοποίησή τους»

Τέσσερα ζητήματα έθεσε η δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πόλη στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο της νέας περιόδου.

Ειδικότερα:

1. «Καθώς συμπληρώνονται έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, θέτουμε ως βασική μας υποχρέωση την συνέχιση του αντιφασιστικού αγώνα και θεωρούμε κρίσιμη τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερου κόσμου στις εκδηλώσεις στη μνήμη του, που θα κορυφωθούν αύριο, Τετάρτη, στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι.

2. Όπως αναφέραμε στο πρόγραμμά μας, οι 7 Κοινότητες είναι 7 μικροί Δήμοι. Επειδή στoν κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπεται ότι μπορεί να μεταβιβάζει αρμοδιότητες στις Δημοτικές Κοινότητες, εκτός αυτών που ρητά ο νόμος δεν επιτρέπει, θέλουμε να ξεκινήσει ένας διάλογος που θα οδηγήσει σε μεταφορά ουσιαστικών αρμοδιοτήτων στις Κοινότητες και ειδικότερα: τη διαμόρφωση συμμετοχικού προϋπολογισμού, τη διεύρυνση και σχετική αυτοτέλεια διαχείρισης οικονομικών πόρων, την αυτοτελή διοικητική λειτουργία, την ανάπτυξη δομών συμμετοχής των πολιτών, την υποχρεωτική συμμετοχή στη κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος , την αποκλειστική αρμοδιότητα για τις σχολικές επιτροπές κλπ.

3. Ζητήσαμε από τη νέα δημοτική αρχή να εξετάσει το θέμα της Κονίστρας Πετραλώνων και να πράξει τα απαιτούμενα, ώστε να αποδοθεί ο χώρος το γρηγορότερο στους κατοίκους, ως ελεύθερος χώρος πρασίνου και αθλητισμού.

Καταθέσαμε, για μια ακόμα φορά, έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο χώρος της Κονίστρας Πετραλώνων είναι δημόσια έκταση και κανένας δεν έχει το δικαίωμα παρεμπόδισης της παρουσίας κατοίκων στο χώρο. Για την οργάνωση του αγώνα μας αλλά και της παρέμβασής μας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο καλούμε σε συμμετοχή στη νέα συνέλευση κατοίκων και συλλογικοτήτων την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 10.30 π.μ. στο χώρο της Κονίστρας.

4. Επαναφέραμε το θέμα της Ριζούπολης, τόσο σχετικά με τον χώρο της Κολούμπια, να προχωρήσει η διαμόρφωση του πολεοδομικού σχεδίου και η ίδρυση του Μουσείου λαϊκής Μουσικής, όσο και για την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων που εκκρεμούν ακόμα, παρότι υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τις 19 Φεβρουαρίου του 2019».

Η Ανοιχτή Πόλη αναφέρει ότι για όλα τα πιο πάνω έλαβε τη δέσμευση της δημοτικής αρχής ότι θα συζητηθούν στα προσεχή συμβούλια και θα προχωρήσει η υλοποίησή τους.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις