Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νεκτάριος Σαντορινιός: Τεράστια τα κενά στα σχολεία των Δωδεκανήσων

Η Ν.Δ. δεν κατάφερε να εξασφαλίσει οι εκπαιδευτικοί να είναι εγκαίρως στις θέσεις τους, τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Με τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό αναμετρώνται στα νησιά τα σχολεία. Η σχολική χρονιά στα Δωδεκάνησα ξεκίνησε με περίπου 200 κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και περίπου 250 στην πρωτοβάθμια, σύμφωνα με τον Νεκτάριο Σαντορινιό. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση σημειώνοντας πως τελικά η Ν.Δ. δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας αυτό που μέχρι χθες θεωρούσε εκ του ασφαλούς αυτονόητο, να είναι δηλαδή οι εκπαιδευτικοί εγκαίρως στα σχολεία.

«Επί τέσσερα χρόνια τα παιδιά στα νησιά μας άκουγαν το πρώτο κουδούνι του Σεπτεμβρίου με τα βιβλία και τους δασκάλους να τους περιμένουν στην τάξη. Όταν οι ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας αποδείκνυαν έμπρακτα, και όχι με λόγια, το γεγονός ότι η στελέχωση των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δομών εκπαίδευσης της χώρας μας, και δη αυτών των απομακρυσμένων περιοχών, αποτελούσαν προτεραιότητα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η τότε αντιπολίτευση, και σημερινή κυβέρνηση, μας έλεγε ότι κάνουμε απλώς το αυτονόητο. Το αυτονόητο είναι δύσκολο πολύ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι τίθεται εν αμφιβόλω η λειτουργία πολλών σχολικών μονάδων σε πολλά νησιά, κυρίως στα ακριτικά όπως στο Καστελόριζο, όπου η έλλειψη σε δάσκαλο οδήγησε το υπουργείο να «δανειστεί» εκπαιδευτικό από το νησί της Χάλκης. Ακόμη, «η ομαλή λειτουργία των ΕΠΑΛ τίθεται σε κίνδυνο και οι δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν τις ανάγκες» προσθέτει και καλεί την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να μεριμνήσει για την πλήρωση όλων των κενών θέσεων που χρειάζονται στα σχολεία και να αφήσει κατά μέρος «τα «μεγάλα λόγια για τα νησιά και τους νησιώτες», τα οποία «περίσσεψαν κατά την επίσκεψη της κ. Κεραμέως στη Λέρο κατά τη μέρα του αγιασμού».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις