Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Γαλάζιο» μέτωπο προώθησης της κυβερνητικής πρότασης για το μετρό Θεσσαλονίκης

Ομόφωνα σχεδόν, υπέρ της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, τάχθηκαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών και αυτοδιοικητικών φορέων, που συμμετείχαν, στην ελεγχόμενη ως προς τη σύνθεση της, σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, που εμφανίσθηκε αποφασισμένος να προωθήσει την πρόταση της κυβέρνησης με κάθε τρόπο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του Περιφερειάρχη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας, ο δήμαρχος Μενεμένης – Αμπελοκήπων και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λ. Κυρίζογλου και εκπρόσωποι, του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, των οικονομικών Επιμελητηρίων, δηλαδή του Εμποροβιομηχανικού, του Επαγγελματικού και του Βιοτεχνικού όπως και εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β. Ελλάδας και του Συνδέσμου Εξαγωγέων. Επίσης συμμετείχε και εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ο οποίος εξέφρασε μία ενδιάμεση πρόταση, δηλαδή να συσταθεί μία «Επιτροπή Ειδικών», η οποία θα αποφασίσει για την οριστική λύση.

Ο Α. Τζιτζικώστας, εμφανίσθηκε αποφασισμένος να προωθήσει την πρόταση της κυβέρνησης με κάθε τρόπο. «Δεν θα ανεχτούμε άλλες καθυστερήσεις και ταλαιπωρίες» είπε και προειδοποίησε ότι δεν θα μείνει αναπάντητη η προσπάθεια να καθυστερήσει κι άλλο το έργο. Μίλησε δε για παιχνίδια σκοπιμοτήτων που διχάζουν τη Θεσσαλονίκη, εννοώντας τον Γ. Μπουτάρη και τη Κίνηση Πολιτών που ζητούν να μη μετακινηθούν τα αρχαία.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων, εκτός του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με μία φωνή τάχθηκαν υπέρ της πρότασης που στηρίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ ζήτησαν να δοθούν αποζημιώσεις σε όσους απο τους εμπόρους και τους επαγγελματίες της πόλης έχουν υποστεί ζημιές, λόγω των εργασιών του Μετρό.

Η σύσκεψη ήταν μία καλά προετοιμασμένη σύσκεψη φορέων και στελεχών, που συντάσσονται παραδοσιακά με την ΝΔ και τον πολιτικό χώρο ο οποίος σήμερα ελέγχει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σε μεγάλο βαθμό τον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης.

Στόχος ήταν αφενός να υποστηριχθεί η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να προωθηθεί η λύση της απόσπασης των αρχαίων, αλλά και να σταλεί ένα μήνυμα προς τον Γ. Μπουτάρη και την Κίνηση Πολιτών, που αντιδρούν στην απομάκρυνση των αρχαίων, ότι θα υπάρξει αναμέτρηση…

πηγή dailythess.gr

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τα μπαζούκας του Μωυσέως

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν τότε για πρόγραμμα «μπαζούκας», το οποίο θα περιλάμβανε όλα τα εργαλεία για τη στήριξη των κλάδων, την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο