Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.4°C19.8°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C15.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C18.7°C
4 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
Ρ.Δούρου: «Άνθρακες» ο θησαυρός της ανακοίνωσης του Γ.Σγουρού για τις δαπάνες του ΠΤΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρ.Δούρου: «Άνθρακες» ο θησαυρός της ανακοίνωσης του Γ.Σγουρού για τις δαπάνες του ΠΤΑ

«Άνθρακες ο θησαυρός της ανακοίνωσης του τέως Περιφερειάρχη σχετικά με τις δαπάνες του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης (ΠΤΑ). Στην ανακοίνωσή του ο τέως Περιφερειάρχης δεν κάνει τίποτε άλλο από το να παραθέτει ΗΔΗ εκτελεσθείσες δημόσιες δαπάνες του ΠΤΑ, οι οποίες έχουν αποφασιστεί ομόφωνα, από το Διοικητικό Συμβούλιο, όπου μετέχει εκπρόσωπος της παράταξής τους, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και του έργου του ΠΤΑ. Είναι άλλης τάξης ζήτημα αν η παράταξη του κ. Σγουρού επέλεξε να απέχει από τις συνεδριάσεις του ΔΣ για να αθροίζει στα γραφεία της δαπάνες», τονίζει η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η ίδια προσθέτει ότι «ο τέως Περιφερειάρχης έχει στη διάθεσή του τις ετήσιες οικονομικές εκθέσεις των προηγούμενων οικονομικών ετών, ελεγμένες από ορκωτούς λογιστές ως προς τη σκοπιμότητά τους και τον αναπτυξιακό τους χαρακτήρα και όφειλε να τις έχει μελετήσει, πριν εκτεθεί με αυτόν τον τρόπο».

«Επί της ουσίας: ο ίδιος βαφτίζει “μη αναπτυξιακές”, δαπάνες που έγιναν για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής σε διεθνή events, όπως το big five, σε Εθνικό Περίπτερο, μάλιστα και με τη συμμετοχή και άλλων περιφερειών, για την υποστήριξη της εξωστρέφειας και της παρουσίας ελληνικών επιχειρήσεων! Με τον ίδιο αυθαίρετο τρόπο επικαλείται αποσπασματικά τα μνημόνια συνεργασίας τόσο με το ΤΕΕ και την καινοτόμα δράση prototype by Tee όσο και τη στήριξη της θερμοκοιτίδας νεοφυούς επιχειρηματικότητας του ΕΒΕΑ. Μέσα από τις διεθνείς αυτές συμμετοχές αρκετές startups κατάφεραν να κλείσουν συμφωνίες και να αναδειχθούν σε υγιείς επιχειρήσεις. Οι δράσεις δε αυτές της Περιφέρειας με τους ανωτέρω επίσημους φορείς, σε διεθνή φόρα, έχουν αναδειχθεί ως καλές πρακτικές για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη των περιφερειών», σημειώνει η περιφερειάρχης Αττικής.

Παράλληλα, προσθέτει ότι «ακυρώνει ακόμη και δράσεις της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του Πεδίου του Άρεως, την προσέλκυση των πολιτών της Αττικής και την εμπέδωση ασφάλειας σε αυτό, χωρίς να αναφέρει ότι αυτός επέλεξε να παραδώσει ένα κλειστό πάρκο, σκοτεινό και διαλυμένο, παραδομένο σε κάθε μορφής παρανομία».

«Ασχολίαστες αφήνουμε τις δράσεις διεθνούς τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής και τις υπόλοιπες αναπτυξιακές δράσεις όπως την εκπόνηση έκθεσης για το «Σχέδιο Δράσης ενδεικτικών έργων με διαμόρφωση ολοκληρωμένης χωρικής στρατηγικής και πιθανών πηγών χρηματοδότησης στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πειραιά που δεν χρηματοδοτείται από το εργαλείο των ΟΧΕ του ΠΕΠ Αττικής», αξίας 18.228 ευρώ, για την ανάπτυξη των Δήμων της Π.Ε. Πειραιά, το αυτονόητα αναπτυξιακό συνέδριο διεθνών χρηματιστηρίων και τις δράσεις πολιτισμού στην Αττική.

» Από την άλλη αποφεύγει ως έμπειρος αυτοδιοικητικός να σχολιάσει το γεγονός ότι μέσω του ΠΤΑ, η Περιφέρεια για πρώτη φορά αποκτά γραφείο στις Βρυξέλλες για την προσέλκυση πόρων, τη διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τη σύνδεση της Περιφέρειας Αττικής με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι το οποίο ενισχύσαμε με την ένταξη της Περιφέρειας Αττικής στο ευρωπαϊκό δίκτυο CPMR. Προφανώς προτιμά την αδράνεια ο κ. Σγουρός καθώς δεν εξηγείται γιατί είχε επιλέξει να είναι η Περιφέρεια Αττικής η μόνη ελληνική Περιφέρεια που δεν συμμετείχε στο δίκτυο αυτό.

» Οι περισσότερες δράσεις του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης αποτέλεσαν ως προς την καινοτομία και την ποιότητά τους, πιλότο και για δράσεις άλλων Περιφερειακών Ταμείων. Και αυτό δεν είναι μια αυθαίρετη διαπίστωση όπως αυτές του τέως Περιφερειάρχη. Γιατί οι δράσεις του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Αττικής έχουν επανειλημμένως παρουσιαστεί στις ανά εξάμηνο πανελλήνιες συναντήσεις, τόσο των Διευθυντών όσο και των ομάδων εργασίας των υπαλλήλων των ΠΤΑ, σε όλες τις Περιφέρειες.

» Ξεχνά δε ότι πέραν από τον αναπτυξιακό χαρακτήρα τους τα ΠΤΑ των Περιφερειών έχουν ως νομικά κατοχυρωμένο σκοπό την υποστήριξη του έργου της Εκτελεστικής Επιτροπής (βλ. ν. 3852/2010 άρθρο 190 επ.).

» Έτσι έχουν τα πράγματα, χωρίς παραταξιακές παρωπίδες και διαστρεβλώσεις. Όλα τα άλλα είναι αυθαίρετα συμπεράσματα στην υπηρεσία επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων, παλαιοκομματικής κοπής. Τον διαβεβαιώνουμε δε ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν λογαριασμό απλήρωτο για να κυνηγάνε οι ιδιοκτήτες εστιατορίων την επόμενη διοίκηση» τονίζει η Ρένα Δούρου .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL