Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Πράσινο φως για την αποκατάσταση του θεάτρου του Λυκαβηττού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πράσινο φως για την αποκατάσταση του θεάτρου του Λυκαβηττού

Στα σκαριά μπαίνει η αποκατάσταση του θεάτρου του Λυκαβηττού μετά το πράσινο φως που έδωσε χθες το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, εγκρίνοντας τη σχετική μελέτη, συνολικού κόστους 1,98 εκατ. ευρώ, που αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής, του υπουργείου Πολιτισμού και της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου.

“Το Θέατρο του Λυκαβηττού θα ξαναλειτουργήσει και ο Λόφος του Λυκαβηττού θα ξαναζωντανέψει”, τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμ. Κυπριανίδου, προσθέτοντας: “Το όραμά μας αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Αθηναίοι αλλά και επισκέπτες, αυτοί που απόλαυσαν την ομορφιά των παραστάσεων στον Λυκαβηττό αλλά και όσοι θα τη ζήσουν στο μέλλον μπορούν να είναι σήμερα χαρούμενοι”. “Από το όραμα της Άννας Συνοδινού, να γίνει το Θέατρο ο ιδανικός χώρος για τις αρχαίες τραγωδίες, πάμε σήμερα στο Παν-όραμα Λυκαβηττού, με ένα θέατρο υψηλών προδιαγραφών για κάθε παράσταση, το οποίο, σε συνδυασμό με την αναμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, δημιουργεί ένα πολύ ξεχωριστό για την Αθήνα πολιτιστικό αποτύπωμα”, υπογράμμισε η αντιπεριφερειάρχης.

Η μελέτη αφορά δύο έργα: Το ένα για την αποκατάσταση του θεάτρου και το άλλο για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, με σκοπό την ανάδειξη της αισθητικής αξίας του Λόφου του Λυκαβηττού ως διατηρητέου μνημείου και στην αναβάθμισή του ως σημαντικού δημόσιου χώρου αναψυχής, ανοιχτού και επισκέψιμου όλο το 24ωρο. Για να φτάσουμε στην έγκριση της σχετικής μελέτης είχε προηγηθεί η έκδοση άδειας δόμησης και η μελέτη είναι εγκεκριμένη από τη Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων, όπως και από το Δ.Σ. της ΕΤΑΔ Α.Ε.

Να σημειωθεί ότι, παράλληλα με την προώθηση του έργου αποκατάστασης του Θεάτρου, προχωρά και ο ανοιχτός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου στο Θέατρο Λυκαβηττού, συνολικού προϋπολογισμού 227.244 ευρώ, μετά την έγκριση που έδωσε, στις 20 Ιουνίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο. Εξάλλου, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των πολιτιστικών υποδομών υπήρξε βασική προτεραιότητα της απερχόμενης διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, γεγονός που οδήγησε σε μια σειρά παρεμβάσεων ώστε να ενεργοποιηθούν κτήρια τοπόσημα, άξονες και χώροι όπου οι πολιτιστικές δράσεις έχουν ισχυρό αντίκτυπο στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό, στην αρχιτεκτονική και την εκπαίδευση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL