Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
ΕΚΘΕΤΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΒΡΟΥΤΣΗΣ / Με πλαστές εξαγγελίες κρύβει το έργο ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση των δημοτικών παιδικών σταθμών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΚΘΕΤΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΒΡΟΥΤΣΗΣ / Με πλαστές εξαγγελίες κρύβει το έργο ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση των δημοτικών παιδικών σταθμών

Δομικές αλλαγές στο πρόγραμμα “Εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” εξήγγειλε χθες ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης με την επιδίωξη την επόμενη σχολική χρονιά “να μην μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών”, όπως είπε, παραλείποντας να αναφερθεί στις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, ώστε φέτος να φιλοξενηθούν 155.000 παιδιά. Στον ίδιο τόνο ήταν και η δήλωση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη κατά την απογευματινή συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Υποστήριξε μάλιστα ότι συντελέστηκε "το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης της Ν.Δ.".

Δριμύ ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτση. “Ο κ. Βρούτσης επιχείρησε να οικειοποιηθεί την τεράστια προσπάθεια που κάναμε με τη Θ. Φωτίου ώστε φέτος κανένα παιδί να μην μείνει εκτός παιδικών σταθμών! Υπενθυμίζουμε ότι το 2019 θα φιλοξενηθούν 155.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς χάρη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 2014 με κυβέρνηση Ν.Δ. φιλοξενήθηκαν 79.000 παιδιά”, είπε ο Αλ. Χαρίτσης.

Συγκεκριμένα, με χθεσινές δηλώσεις τους οι υπουργοί Εσωτερικών και Εργασίας, Τ. Θεοδωρικάκος και Γ. Βρούτσης, όπως και η υφυπουργός Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου, επιχείρησαν να καρπωθούν την επιτυχή ολοκλήρωση της κατανομής των 155.000 κουπονιών σε επιδοτούμενες θέσεις σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, όπως και σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, παραλείποντας να αναφέρουν ότι αυτό επετεύχθη χάρη στον σχεδιασμό που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση. “Σήμερα (σ.σ.: χθες) είναι μια ευχάριστη μέρα καθώς 155.000 παιδιά θα λάβουν το ειδικό voucher μέσα από μια διαδικασία που εξελίχθηκε με άρτιο τρόπο και είχε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, δεδομένου και του χρόνου που είχαμε”, είπε ο Γ. Βρούτσης, παραγνωρίζοντας ότι όταν έληξε η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων για επιδοτούμενες θέσεις ήταν η 28η Ιουνίου, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πολύ πιο προσεκτικός εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος μίλησε για “ακόμη καλύτερη προετοιμασία” την επόμενη σχολική χρονιά, για ένα “πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα”. Αυτό σχετίζεται άμεσα με τη δημιουργία νέων υποδομών ή και νέων αιθουσών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αναγνωρίζοντας το προϋπάρχον έργο, ο υπουργός Εσωτερικών ενώπιον του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ χθες δεσμεύτηκε για παράταση έως την 31/12/2019 για τα πιστοποιητικά πυρασφάλειας και της συσχετιζόμενης με αυτά άδεια λειτουργίας στους πρώην κρατικούς παιδικούς σταθμούς, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη σχετική χρονοβόρα διαδικασία και να εναρμονιστούν με τον νέο πρότυπο κανονισμό.

Να σημειωθεί ότι η τότε αναπληρώτρια υπουργός Θ. Φωτίου είχε δρομολογήσει πρόγραμμα που πλέον βαίνει προς ολοκλήρωση για την δημιουργία νέων αιθουσών σε παιδικούς σταθμούς των 203 δήμων, ώστε να αυξηθούν κατά 10.000 οι θέσεις φιλοξενίας παιδιών. Η χρηματοδότηση από το υπουργείο Εργασίας άγγιξε τα 15 εκατ. ευρώ. Άλλωστε, η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εστίαζε στη στήριξη της προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας, δεδομένου ότι λόγω της κρίσης δεν είχε δημιουργηθεί επαρκής αριθμός νέων δημοτικών παιδικών σταθμών. Παράλληλα, εστίασε και στην αύξηση της χρηματοδότησης ανά παιδί. “Το 2015 παραλάβαμε μόνο 79.000 θέσεις για παιδιά με δωρεάν είσοδο, προϋπολογισμού 172 εκατ. ευρώ, από τα οποία 160 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε δυνατότητα πρόσβασης και στα παιδιά ανέργων και φτωχών μητέρων, όπως και όλων των μεσαίων στρωμάτων με εισοδήματα μέχρι 36.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών”, τόνισε η Θ. Φωτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL