Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βeaver: Ανοιχτό στέκι για ανοιχτά μυαλά

"Το καλύτερο μέρος στην Αθήνα για να νιώσεις ο εαυτός σου", "έχει θεϊκό κορμό σοκολάτας", "ο καφενές μας" είναι ορισμένα από τα μόνο θετικά σχόλια που έχουν γίνει στη σελίδα του Beaver στο Facebook. Και εν πολλοίς συμπυκνώνουν όσα χαρακτηρίζουν το εγχείρημα: Μια γυναικεία κολλεκτίβα ανοιχτή σε άτομα και ομάδες που δυσκολεύονται να «χωρέσουν» αλλού. Θα μπορούσες να πεις ότι είναι ένα εναλλακτικό καφέ ή μπαρ, είναι όμως κάτι περισσότερο. Είναι ένας χώρος συνάντησης ανθρώπων, καλλιτεχνικών δημιουργιών, πολιτικών ανησυχιών. Ένας χώρος προσβάσιμος με όλους τους τρόπους. Με τα πόδια, με αναπηρικό αμαξίδιο, με ποδήλατο, με καρότσι μωρού. Φιλοξενεί σε σταθερή βάση καλλιτεχνικές και όχι μόνο εκδηλώσεις, προωθεί γυναικείες δημιουργίες και την ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν το γυναικείο ζήτημα και την κοινωνική ταυτότητα των γυναικών (cis gender, transgender, gender variant). Χαρακτηριστικά, τις ημέρες που είχε επισκεφτεί τη χώρα μας η Άντζελα Ντέιβις, είχε προβάλει την ομιλία της.

Ο χώρος είναι φτιαγμένος από ανακυκλώσιμα υλικά και όχι αποτέλεσμα μαζικών αγορών σε εμπορικά κέντρα. Πολλά από τα προϊόντα είναι χειροποίητα και τα υπόλοιπα από ένα δίκτυο προμηθευτών με κριτήριο την ποιότητα των προϊόντων, τη δίκαιη και βιώσιμη αντιστοιχία ποιότητας και κόστους. Στον "κάστορα" χωρούν όλες και όλοι. Αυτά που δεν χωρούν είναι ο σεξισμός, ο ρατσισμός και ο φασισμός.

Πού θα το βρεις:
Μεγάλου Βασιλείου 46, Γκάζι

Τηλέφωνο: 21 1210 3540

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τώρα δεν παίζουμε

Αυτή η κυβέρνηση τράβηξε μέχρι σήμερα έναν εξαιρετικά δύσκολο δρόμο. Εξελέγη με την εντολή να υλοποιήσει μια συμφωνία που δεν ήταν δική της. Είχε να διαχειριστεί μια κοινωνία εξουθενωμένη και...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο