Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συγκέντρωση υπέρ του Ασάνζ σήμερα στην Αθήνα

Σε παγκόσμια κινητοποίηση καλεί σήμερα Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά στις πρεσβείες της Μεγάλης Βρετανίας ανά τον κόσμο, το διεθνές κίνημα για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ, του οποίου η δίκη αρχίζει στο Λονδίνο τη Δευτέρα 24/2

Αίτημα η άμεση απελευθέρωση του Αυστραλού δημοσιογράφου και εκδότη, συνιδρυτή των Wikileaks, που κρατείται παράνομα σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Λονδίνο.

Aίτημα επίσης, είναι το βρετανικό δικαστήριο μπροστά στο οποίο θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα, 24/2. ο Ασάνζ, να μην επικυρώσει την έκδοσή του στις ΗΠΑ, των οποίων οι αρχές επιδιώκουν την εξόντωσή του, προετοιμάζοντας καταδίκη του σε φυλάκιση 175 χρόνων.

Η Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα - Compagnie Erinna με έδρα το Παρίσι και με δημιουργική παρουσία στην Ελλάδα, θα συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στη βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, οδός Πλουτάρχου 1 στο Κολωνάκι.

Προσυγκέντρωση θα γίνει στις 11.30 το πρωί μπροστά στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20.

Το κάλεσμα γίνεται από διάφορες συλλογικότητες μεταξύ των οποίων η Ομάδα πρωτοβουλίας freeassange#greece, η εφημερίδα Εποχή, ο Τομέας Δικαιωμάτων του Συριζα, κ.ά.

Η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, προειδοποίησε πρόσφατα ότι η έκδοση του Ασάνζ στις ΉΠΑ, όπου κατηγορείται για κατασκοπεία, θα έχει ανατριχιαστική επίπτωση στην ελευθερία του Τύπου και στα ανθρώπινα δικαιώματα, πράγμα που υπερβαίνει κατά πολύ την ατομική του υπόθεση.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ανασχηματισμός και τα φαγωμένα πόμολα

Η περίοδος του λοκ ντάουν, την οποία πιστώνεται ο Κ. Μητσοτάκης ως μεγάλη διαχειριστική του επιτυχία, έχει συνδεθεί με μια σειρά από σκάνδαλα. Τα πιο σοβαρά από αυτά ήταν η λίστα Πέτσα, η υπόθεση με την κατάρτιση των επιστημόνων και η πανδημία των απευθείας αναθέσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις