Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Πάρτι" στην Eldorado Gold με την προσδοκία της επικράτησης Μητσοτάκη

"Αισιόδοξη" για "σημαντική αλλαγή κλίματος" με τυχόν εκλογή της Ν.Δ. εμφανίζεται η εταιρεία σε εσωτερικό σημείωμα του διευθύντοντος συμβούλου

«Πάρτι» έστησαν στα γραφεία της καναδικής Eldorado Gold, μητρικής εταιρείας της Ελληνικός Χρυσός, από την ώρα που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την προκήρυξη εθνικών εκλογών το συντομότερο δυνατό μετά τη νίκη της Ν.Δ. στις ευρωκάλπες.

Μάλιστα, οι μετοχές της καναδικής εταιρείας το βράδυ της Δευτέρας έκαναν ένα εντυπωσιακό ράλι ανόδου στο Χρηματιστήριο του Τορόντο και αναλυτές στο Reuters σχολίαζαν ότι οι επενδυτές εκτιμούν πως οι πρόωρες εθνικές κάλπες θα οδηγήσουν σε μια πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις κυβέρνηση, κάτι που με τη σειρά του θα βοηθήσει τη μεταλλευτική εταιρεία να λύσει τα προβλήματα αδειών που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια.

Το διεθνές πρακτορείο σημείωνε μάλιστα ότι η μετοχή της Eldorado Gold ενδοσυνεδριακά κατέγραψε άνοδο έως και 14,6%, την ώρα που μάλιστα που ο δείκτης των ομίλων εξόρυξης χρυσού S&P Global Gold Index κατέγραψε ελαφρά πτώση της τάξης του 0,3%. Αυτό, όπως εξηγούσε, συνέβη διότι οι δραστηριότητες της καναδικής εταιρείας στη χώρα μας καλύπτουν το 42% της λειτουργικής καθαρής αξίας ενεργητικού της Eldorado.

«Μια πολιτική αλλαγή προς ένα πιο φιλικό στις επιχειρήσεις περιβάλλον θα έχει πιθανόν θετικές συνέπειες για τις προοπτικές της εταιρείας στη χώρα» ανέφερε σε σημείωμά του αναλυτής της εταιρείας Desjardins, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Τζορτζ Ρέιμοντ Μπερνς είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο ότι η εταιρεία «είναι πολύ αισιόδοξη ότι η εκλογική διαδικασία μπορεί να επιφέρει σημαντική αλλαγή κλίματος».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις