Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Υπογραφή της σύμβασης για την γραμμή μεταφοράς υπερυψηλής τάσης Μεγαλόπολης - Κορίνθου

Eurokinissi

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευής της νέας γραμμής μεταφοράς υπερυψηλής τάσης 400 kV που θα συνδέει το ΚΥΤ Μεγαλόπολης με το νέο ΚΥΤ Κορίνθου, ανακοίνωσε σήμερα ο ΑΔΜΗΕ.

Πρόκειται για τα έργα που περιλαμβάνονται στον ανατολικό διάδρομο επέκτασης του συστήματος υπερυψηλής τάσης στην Πελοπόννησο.

Ανάδοχος είναι η κοινοπραξία ΑΤΕΡΜΩΝ- ΙΝΤΡΑΚΑΤ με τίμημα 26,07 εκατ. ευρώ. Τόσο η νέα γραμμή όσο και το ΚΥΤ Κορίνθου που συμβασιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα έχουν ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2021.

Το σχήμα ΑΤΕΡΜΩΝ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ κατασκευάζει ήδη τα εναέρια τμήματα της Γραμμής Μεταφοράς 400 KV Μεγαλόπολη-Πάτρα-Αχελώος που μαζί με το υποβρύχιο τμήμα Ρίο-Αντίρριο απαρτίζουν τον δυτικό διάδρομο της επέκτασης του συστήματος 400 kV προς την Πελοπόννησο, ο οποίος αναμένεται να περατωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, υπογράμμισε ότι τα έργα των δυο διαδρόμων σηματοδοτούν την πραγματική εισαγωγή της Πελοποννήσου στο σύστημα των 400 kV, επιτρέποντας όχι μόνο την ανάπτυξη περισσότερων ΑΠΕ, αλλά και τη λειτουργία της μονάδας Μεγαλόπολης V στη μέγιστη παραγωγική δυναμικότητα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΕΡΜΩΝ, Κωνσταντίνος Παπασαββίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διεύρυνση της συνεργασίας με τον ΑΔΜΗΕ και δεσμεύθηκε ότι η κοινοπραξία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε τα έργα να ολοκληρωθούν εγκαίρως, ακόμα και πριν από τα συμφωνημένα χρονοδιαγράμματα όπου είναι δυνατό, ώστε να αναπτυχθούν τα μεγάλα οφέλη που προκύπτουν.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις