Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

M. Παναγιωτάκης: Στους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ η μείωση ΦΠΑ (Video)

Το ετήσιο όφελος για τους πολίτες θα ξεπερνά τα 50 ευρώ δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ - Τρία νέα καταστήματα ανοίγουν στην Αθήνα το επόμενο διάστημα

Στους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα φανεί η μείωση του ΦΠΑ στο 6% όπως δήλωσε ο πρόεδρος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης.

«Οι χρεώσεις από 1 Μαΐου θα γίνουν με -7% ΦΠΑ. Αυτό θα έχει την αντίστοιχη θετική επίπτωση στους πολίτες» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1 και εκτίμησε ότι το ετήσιο όφελος για τους πολίτες θα ξεπερνά τα 50 ευρώ.

Όπως είπε ο Μ. Παναγιωτάκης, στους επόμενους λογαριασμούς το μέρος της κατανάλωσης που έγινε πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου με τη μείωση του ΦΠΑ θα υπολογιστεί με συντελεστή 13% κι εκείνο μετά την ψήφιση των σχετικών διατάξεων θα επιβαρυνθεί με 6%. Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο υπολογισμός με δύο συντελεστές, ο πρόεδρος της ΔΕΗ απάντησε πως πρόκειται για θέμα που εξετάζουν οι υπηρεσίες της εταιρείας.

«Πρόκειται για γενικότερη μείωση η οποία αφορά όλες τις χρεώσεις του λογαριασμού, εκτός από τα δημοτικά τέλη» διευκρίνισε ο Μ. Παναγιωτάκης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ αναγνώρισε το γεγονός ότι υπάρχουν ουρές σε καταστήματα και ανακοίνωσε θα ανοίξουν τρία καινούργια καταστήματα στην Αθήνα. «Σε 40 μέρες θα ανοίξει το πρώτο στην Ομόνοια και στη συνέχεια θα ανοίξουν σε Πειραιά και Αμπελόκηπους» επισήμανε.

Παράλληλα ανέφερε ότι η εταιρεία είναι σε επικοινωνία με έγκριτες αλυσίδες καταστημάτων ώστε μέχρι το φθινόπωρο να τοποθετηθούν σταντ της ΔΕΗ και υπάλληλοι. «Θα εξυπηρετούν τους καταναλωτές σε θέματα πληρωμών, διευθετήσεων αλλά και ζητήματα για το φυσικό αέριο» τόνισε, καθώς, όπως είπε, από το Σεπτέμβριο η εταιρεία θα έχει επεκταθεί και στο συγκεκριμένο τομέα.

«Οι καταναλωτές δεν φεύγουν από τη ΔΕΗ. Η εταιρεία έχει 7 εκατ. πελάτες από τους συνολικά 7,5 εκατ. καταναλωτές» δήλωσε ο Μανώλης Παναγιωτάκης, τονίζοντας ότι η ΔΕΗ έμαθε τους Έλληνες τι θα πει ηλεκτρινή ενέργεια.

Όπως είπε, είναι ο παράγοντας σιγουριάς, καθώς ο πολίτης δε ρισκάρει εύκολα, ειδικά όταν διαπιστώνει ότι οι τιμές του ρεύματος όχι μόνο δεν έχουν αυξηθεί, αλλά έχουν μειωθεί. «Υπάρχει επίσης η κοινωνικής ευαισθησία που δείχνει η ΔΕΗ. Το ρεύμα είναι ένα αγαθό ζωτικής σημασίας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις» υπογράμμισε ο πρόεδρος της επιχείρησης.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις