Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Γ. Στεργιούλης: Η Ελλάδα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Β. Μακεδονίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Στεργιούλης: Η Ελλάδα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Β. Μακεδονίας

Για τα αποτελέσματα της επίσκεψης της ελληνικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, συνοδεία αρκετών υπουργών και 140 έλληνες επιχειρηματίες που πήγε χθες στα Σκόπια μίλησε στον 105,5 Στο Κόκκινο ο Γρηγόρης Στεργιούλης, εκτελεστικός πρόεδρος του οργανισμού «Enterprise Greece» και υπεύθυνος συγκρότησης αυτής της επιχειρηματικής ομάδας.

Ο κ. Στεργιούλης στον Νίκο Σβέρκο δήλωσε ότι ήταν «παραπάνω από επιτυχημένη» η επιχειρηματική αποστολή, αλλά μίλησε και για την αθέατη πλευρά της, τον «μαραθώνιο» που στήθηκε εκεί, αναφέρθηκε στις «be to be» συναντήσεις και στο μεγάλο ενδιαφέρον εκατέρωθεν μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο χωρών. Εξήγησε ότι είχαν στηθεί 100 τραπέζια με τη μόνιμη παρουσία των ελληνικών εταιριών και από την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας πήγαν 200 επιχειρηματίες, έτσι πραγματοποιήθηκαν 400 συναντήσεις μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών των εκπροσώπων των δύο κρατών και αυτό κράτησε μέχρι τις 20:30 χθες.

Φυσικά έγινε αναφορά και σε αυτά που διευκολύνουν πολύ τις επιχειρηματικές δράσεις, στις εξαγγελίες π.χ. στην αποφυγή της διπλής φορολόγησης, στις διασυνοριακές διευκολύνσεις κ.ά.

Ο κ. Στεργιούλης μίλησε για τις καταιγιστικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν εκεί επισήμανε ότι «η Βόρεια Μακεδονία διψάει για εξέλιξη, διψάει να αλλάξει κατηγορία, διψάει να βελτιώσει τις σχέσεις της με την ΕΕ» και «αν στην προσπάθεια αυτή του εκσυγχρονισμού, αν η Ελλάδα δεν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο θα τον παίξει κάποιος άλλος» και τόνισε ότι τα Βαλκάνια είναι ο φυσικός χώρος για την Ελλάδα και ο εφησυχασμός δεν διασφαλίζει αύξηση του ΑΕΠ και εκμετάλλευση ευκαιριών ούτε τη «συνανάπτυξη της περιοχής».

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/600226110&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL