Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C23.0°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.7°C17.6°C
4 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.7°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
4 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.3°C
3 BF 45%
Eνίσχυση της Κρατικής Βιομηχανίας Ξύλου στην Καλαμπάκα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Eνίσχυση της Κρατικής Βιομηχανίας Ξύλου στην Καλαμπάκα

Το πρώτο πόρισμα της πενταμελούς επιτροπής που είχε συσταθεί από το ΥΠΕΝ με αντικείμενο τη σύνταξη έκθεσης που θα αφορά τη βιώσιμη λειτουργία της Κρατικής Βιομηχανίας Ξύλου της Καλαμπάκας απασχόλησε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Σ. Φάμελλου και του υφυπουργού Γ. Δημαρά.

Το μοντέλο λειτουργίας που παρουσιάστηκε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, επικεντρώνεται στα εξής:

* Τη λειτουργία τμημάτων της βιομηχανίας για παραγωγή ξυλοκατασκευών, όπως ξύλινα κιόσκια, ξύλινα σπίτια - λυόμενες κατασκευές, ξύλινα παγκάκια, ξύλινες φωλιές πτηνών κ.ά.

* Τη λειτουργία δασικού μουσείου και τη λειτουργία εκθετηρίου ξύλινων μικροαντικειμένων, αναμνηστικών και ειδών δώρων για τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής.

Επιπροσθέτως προτάθηκε από την αξιοποίηση των υπολειμμάτων ξυλείας η παραγωγή ενέργειας και η σύνδεση με το τουριστικό προϊόν της περιοχής, όπως και η απενεργοποίηση του πριονιστηρίου ξυλείας μέσα στη βιομηχανία για τη μη επιβάρυνση του αστικού ιστού.

Όσον αφορά την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων, ο Σ. Φάμελλος δεσμεύτηκε ότι το ΥΠΕΝ θα συμβάλει για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ώστε η λειτουργία του εργοστασίου να μην έρχεται σε αντίθεση με τις χρήσεις γης του ισχύοντος ΓΠΣ, "στη νομιμοποίηση των κτηρίων και στην έκδοση των απαιτούμενων αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας, στη σύνταξη των απαραίτητων τεχνικών δελτίων και στην ένταξη σε χρηματοδότηση του εκσυγχρονισμού των μηχανημάτων και του εξοπλισμού".

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Π.Ε. Τρικάλων Π. Δριτσέλη, Σ. Παπαδόπουλος και Χρ. Σιμορέλης, ο δήμαρχος Μετεώρων Χρ. Σινάνης, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Ν. Ντίτορας, ο γενικός διευθυντής Δασών Δ. Βακάλης, ο δασάρχης Καλαμπάκας κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL