Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Πρόεδρος ΕΣΕΕ: Η κατάργηση του υποκατώτατου δημιουργεί πολύ θετικό κλίμα στην αγορά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόεδρος ΕΣΕΕ: Η κατάργηση του υποκατώτατου δημιουργεί πολύ θετικό κλίμα στην αγορά

Το βασικότερο όλων είναι η κατάργηση του υποκατώτατου, η αύξηση του 27% στα νέα παιδιά που δημιουργεί πολύ θετικό κλίμα στην αγορά, περιμένουμε τα αποτελέσματα, είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Κώστα Αλατζά.

Η ΕΣΣΕ αποτιμούσε το μέτρο της αύξησης του κατώτατου μισθού και της κατάργησης του υποκατώτατου με ιδιαίτερα θετικό τρόπο, απλώς έθετε δύο προϋποθέσεις: α) να γίνει σταδιακά με στόχο τα €751 σε βάθος διετίας ή τριετίας και β) να συνδυαστεί αν είναι δυνατόν με μείωση του τη μισθολογικού κόστους, είπε ο κ. Καρανίκας, καθώς «θα βγει από το ίδιο πορτοφόλι, θα πρέπει να αντέξει αυτό το πορτοφόλι».

Χαρακτήρισε εξάλλου «υπερβολική» την άποψη ότι η αύξηση του κατώτατου θα μετακυλιστεί στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς «περιμέναμε αυτή την αύξηση, αν και όχι σε αυτό το ποσοστό του 11%».

Τα «€650 αντί για €630 δεν νομίζω ότι σόκαραν την αγορά και αυτό θέλαμε να αποφευχθεί ... θεωρώ ότι θα απορροφηθεί από τον επιχειρηματία. Δεν χρειάζεται να σπέρνουμε φόβο. Η αγορά χρειάζεται καλή ψυχολογία ... για να έχουμε κι εμείς κέρδος από την αύξηση με την επιπλέον κατανάλωση», σημείωσε ο κ. Καρανίκας και «οι εργαζόμενοί μας είναι οι καλύτεροι καταναλωτές, το καλύτερο δικό τους πορτοφόλι είναι δικό μας κέρδος».

«Το βασικότερο όλης της εξαγγελίας είναι η κατάργηση του υποκατώτατου. Δίνεται μία πολύ σημαντική αύξηση στα νέα παιδιά, 27%. Δημιουργεί ένα πολύ ευχάριστο, θετικό κλίμα στην αγορά και περιμένουμε τα αποτελέσματα», είπε καταλήγοντας ο κ. Καρανίκας.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/566480721&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL