Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Πρόεδρος του ΣΒΒΕ: Δεν θα υπάρξει αλλαγή ονομασίας για ελληνικά προϊόντα με τον όρο Μακεδονία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόεδρος του ΣΒΒΕ: Δεν θα υπάρξει αλλαγή ονομασίας για ελληνικά προϊόντα με τον όρο Μακεδονία

Στο περιθώριο του Athens Energy Forum ο κ. Σαββάκης σημείωσε ότι ενδεχομένως θα χρειαστεί η αλλαγή ονομασίας προϊόντων που παράγονται στη γειτονική χώρα για τον προσδιορισμό τους ως προέλευσης "Βόρειας Μακεδονίας", ενώ τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση είναι κατοχυρωμένες οι Ονομασίες Προέλευσης που έχουν αναγνωριστεί από την ΕΕ ως Προστατευόμενες.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, στην Ελλάδα υπάρχουν 4.000 προϊόντα και επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία. Ωστόσο η ανταπόκριση των επιχειρήσεων στην πρωτοβουλία του ΣΒΒΕ για οικονομική και διοικητική υποστήριξη της κατοχύρωσης των σημάτων σε ευρωπαϊκό ή διεθνές επίπεδο ήταν περιορισμένη.

Αναφορικά με τη μετονομασία του ΣΒΒΕ σε Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει διάθεση αντιπαλότητας με τους άλλους φορείς εκπροσώπησης της βιομηχανίας και ότι, αντίθετα, υπάρχει ανάγκη για δημιουργία ομοσπονδίας. Οι θέσεις των φορέων για την ανάπτυξη, πρόσθεσε, είναι κοινές. Διευκρίνισε τέλος ότι είναι μονοψήφιος ο αριθμός των επιχειρήσεων που είναι μέλη τόσο του ΣΕΒ όσο και του ΣΒΒΕ, ορισμένες εκ των οποίων έχουν εκφράσει την πρόθεση να αποχωρήσουν από τον δεύτερο χωρίς να υπάρχει ασυμβίβαστο ως προς την συμμετοχή τους στους δύο συνδέσμους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL