Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προχωρά η κατοχύρωση προστασίας του ελληνικού γιαουρτιού

Στην κατοχύρωση του ελληνικού γιαουρτιού ως προϊόντος Προστατευόμενος Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) προκειμένου να προστατευθεί από πρακτικές απομίμησης που διαπιστώνονται σε αγορές του εξωτερικού και...

Στην κατοχύρωση του ελληνικού γιαουρτιού ως προϊόντος Προστατευόμενος Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) προκειμένου να προστατευθεί από πρακτικές απομίμησης που διαπιστώνονται σε αγορές του εξωτερικού και να ενισχυθεί ο κλάδος της κτηνοτροφίας και συνακόλουθα όλη η αλυσίδα παραγωγής - διακίνησης, προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ αποφάσισε χθες την ανάθεση δημιουργίας φακέλου υποβολής αίτησης για την καταχώριση της ονομασίας “ελληνικό γιαούρτι” στο μητρώο ΠΟΠ/ΠΓΕ της Ε.Ε. ως ΠΓΕ.

Το έργο ανατέθηκε στο Εργαστήριο Γαλακτοκομίας του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και αφορά όλα τα είδη ελληνικού γιαουρτιού, από όλα τα είδη ελληνικού γάλακτος και αποκλειστικά από ελληνική πρώτη ύλη βάσει των προβλεπομένων σε σχετικό πόρισμα (από 19.10.2018) ομάδας εργασίας που είχε συγκροτηθεί με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Βασικό στόχο της κατοχύρωσης του προϊόντος αποτελεί η προστασία του από προσπάθειες απομίμησης που παρατηρούνται στο εξωτερικό με τη χρήση ονομασιών “Greek yogurt” ή “Greek style yogurt” και η ανάδειξη των μοναδικών ποιοτικών χαρακτηριστικών του.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια