Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στο μικροσκόπιο της ΔΕΗ οι χρεώσεις της Χαλυβουργικής

Αναδρομική ανατιμολόγηση στη Χαλυβουργική και διερεύνηση τυχόν εξαπάτησης

Στις αναγκαίες ενέργειες για την αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη σε σχέση με τις δραστηριότητες της εταιρείας Χαλυβουργική και τα συσσωρευμένα χρέη της από την κατανάλωση ρεύματος, καθώς και στη διαλεύκανση τυχόν εξαπάτησής της προχωρά η ΔΕΗ.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες και στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση της ΔΕΗ, η παραγωγή χάλυβα ή συναφών προϊόντων από τη Χαλυβουργική έχει τερματιστεί από το 2015. Ωστόσο, προσθέτει, οι καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας αυτής παραμένουν έκτοτε σε πολύ υψηλά επίπεδα, συγκρίσιμες με αυτές μεγάλων καταναλωτών, όπως ο αερολιμένας Ελευθέριος Βενιζέλος ή ο ΟΣΕ. Όπως αναφέρει το εντελώς αδικαιολόγητο αυτό ύψος των καταναλώσεων οφείλεται στην παραγωγή άλλων προϊόντων στον χώρο των εγκαταστάσεων της Χαλυβουργικής, άσχετων με τον χάλυβα.

Όμως, σύμφωνα με την επιχείρηση, το ανωτέρω συνιστά παραβίαση των όρων της σύμβασης μεταξύ ΔΕΗ - Χαλυβουργικής στο πλαίσιο της οποίας η προνομιακή τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας αφορούσε αποκλειστικά την παραγωγή χάλυβα ή συναφών προϊόντων.

Η ΔΕΗ επιφυλάσσεται και ήδη έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες τόσο για την αποκατάσταση της προφανούς ζημίας που υπέστη, με την επιβαλλόμενη αναδρομική ανατιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας σε αντιστοιχία με την πραγματική παραγωγική δραστηριότητα στη Χαλυβουργική, όσο και στη διαλεύκανση τυχόν εξαπάτησής της.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Έχει δίκιο η Ν.Δ.

Ναι, φυσικά. Έχει δίκιο η Ν.Δ. Ο Τσίπρας φταίει που ακυρώθηκε το ντιμπέιτ. Βρήκε μια αστεία δικαιολογία, τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., η οποία θα αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν των ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο