Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αναψε η φλόγα του φυσικού αερίου στην περιοχή του Νέου Ρυσίου στο δήμο Θέρμης

Στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) εντάχθηκε η περιοχή του Νέου Ρυσίου, του δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης.

Σε ειδική τελετή άναψε συμβολικά, χθες βράδυ, η φλόγα του αερίου και έγινε η ενεργοποίηση της τροφοδοσίας, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών οι βουλευτές της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Βενέτης Μπούρας και ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας.

Ο δήμαρχος Θέρμης, κ. Παπαδόπουλος, δήλωσε ικανοποιημένος από την τροφοδότηση του Νέου Ρυσίου με φυσικό αέριο, χαρακτηρίζοντας την ΕΔΑ ΘΕΣΣ ως "υπόδειγμα εταιρίας, φαινόμενο επαγγελματισμού και συνέπειας για τα ελληνικά δεδομένα, η οποία παρέχει πάντα στους πολίτες χαμηλού κόστους ενέργεια".

Εκ μέρους της διοίκησης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ επισημάνθηκαν οι κύριοι άξονες της στρατηγικής, σύμφωνα με τους οποίους αναπτύσσει τις δραστηριότητές της η εταιρεία. Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε ότι τον Ιανουάριο του 2019 πρόκειται να αναρτηθούν στην εταιρική ιστοσελίδα πληροφορίες σχετικά με τον προγραμματισμό κατασκευής των έργων, προκειμένου να ενημερώνονται άμεσα οι τελικοί καταναλωτές.

Ειδικότερα, για τον δήμο Θέρμης, η ένταξη των περιοχών στο δίκτυο του φυσικού αερίου, ξεκίνησε 10 χρόνια πριν από τη Θέρμη, ακολούθησε η Ραιδεστός, τέλος του 2017 τροφοδοτήθηκαν ο Τρίλοφος και το Πλαγιάρι και τέλος του 2018 το Νέο Ρύσιο. Εντός του α’ εξαμήνου του 2019 αναμένεται να τροφοδοτηθούν τα Βασιλικά, οι Ταγαράδες, η Αγία Παρασκευή και η Σουρωτή, ενώ το 2020 η Καρδία.

Το 2018 θα ολοκληρωθεί με εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου, για τη τροφοδότηση φυσικού αερίου της Χαλάστρας του Δήμου Δέλτα.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Έχει δίκιο η Ν.Δ.

Ναι, φυσικά. Έχει δίκιο η Ν.Δ. Ο Τσίπρας φταίει που ακυρώθηκε το ντιμπέιτ. Βρήκε μια αστεία δικαιολογία, τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., η οποία θα αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν των ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο