Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νέα εποχή για τον ΔΕΣΦΑ

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 66% του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου στη Senfluga

Την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ (31% για το Ταμείο και 35% για τα ΕΛ.ΠΕ.) στην κοινοπραξία Senfluga Energy Infrastructure Holdings S.A. έναντι συνολικού τιμήματος 535 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Η κοινοπραξία που αποτελεί τον νέο μέτοχο του ΔΕΣΦΑ και απαρτίζεται από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους διαχειριστές συστημάτων φυσικού αερίου, τις εταιρείες Snam S.p.A., Enagás Internacional SLU και Fluxys S.A., επιβεβαιώνει την ελκυστικότητα της ελληνικής αγοράς και αναδεικνύει την επενδυτική προοπτική της Ελλάδας και τη δυναμική της να αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους ενεργειακούς κόμβους της Ευρώπης.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος δήλωσε πως «ολοκληρώνεται σήμερα (σ.σ.: χθες) μια εξαιρετικά επιτυχημένη διαγωνιστική διαδικασία, που προσέλκυσε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον. Η νέα εποχή που ξεκινά για τον ΔΕΣΦΑ είναι παράλληλα μια νέα σελίδα για τον ενεργειακό ρόλο της χώρας στην Ε.Ε. και την ευρύτερη γεωγραφικά περιοχή μας, ο οποίος είναι κομβικός και βαίνει ενισχυμένος", για να προσθέσει πως "έχουμε εμπιστοσύνη στους νέους μετόχους του ΔΕΣΦΑ και στα αναπτυξιακά σχέδια που θα υλοποιήσουν μεταφέροντας τη διεθνή εμπειρία και την τεχνογνωσία τους και θα είμαστε κοντά τους όποτε το χρειαστούν».

Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Ριχάρδος Λαμπίρης ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ολοκλήρωση μιας τόσο σημαντικής επένδυσης, η οποία θα ωφελήσει σημαντικά τον ΔΕΣΦΑ, τους ανθρώπους του και συνολικά τη χώρα μας. Αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό του Ταμείου, των ΕΛ.ΠΕ., του ΔΕΣΦΑ και της ΔΕΠΑ, στα υπουργεία Ενέργειας και Οικονομικών, στους συμβούλους όπως και σε όλους όσους συνέβαλαν τα μέγιστα για να περαιωθεί ένα εξαιρετικά απαιτητικό έργο».

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Έχει δίκιο η Ν.Δ.

Ναι, φυσικά. Έχει δίκιο η Ν.Δ. Ο Τσίπρας φταίει που ακυρώθηκε το ντιμπέιτ. Βρήκε μια αστεία δικαιολογία, τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., η οποία θα αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν των ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο