Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Στ.Πιτσιόρλας: Εντός του έτους η πρόταση για την εξυγίανση της ΕΒΖ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ.Πιτσιόρλας: Εντός του έτους η πρόταση για την εξυγίανση της ΕΒΖ

Την εκτίμηση ότι εντός του έτους θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία υποβολής πρότασης για το πρόγραμμα εξυγίανσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας εισηγούμενος στη Βουλή τροπολογίες για την ΕΒΖ.

«Πιστεύω ότι εντός του έτους θα έχουμε καταθέσει το πρόγραμμα προκειμένου να διευκολύνουμε τη διαδικασία της εξυγίανσης, καταθέτουμε τις τροπολογίες», δήλωσε ο ίδιος και εξήγησε ότι με τις τροπολογίες που έχουν κατατεθεί στη Βουλή δίνεται η δυνατότητα σε ένα μέρος του προσωπικού που απασχολείται σήμερα -100 εργαζόμενους περίπου-, που είναι άνω των 56 ετών και μπορούν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσα στην επόμενη πενταετία, να ενταχθούν σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, επιδότησης της ανεργίας, προκειμένου να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας πρόσθεσε ότι σε άλλους 100 περίπου εργαζομένους δίνεται η δυνατότητα να μεταφερθούν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, ενημερώνοντας ότι «με το πρόγραμμα εξυγίανσης ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού θα παραμείνει στη βιομηχανία».

Αναφορικά με τις τροπολογίες, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Πιτσιόρλας διευκρίνισε ότι «για όλους τους εργαζόμενους που θα υπαχθούν σε αυτές τις ρυθμίσεις απαραίτητη προϋπόθεση είναι να εργάζονται τουλάχιστον μία πενταετία στη βιομηχανία. Δεν αφορά, δηλαδή, εργαζόμενους που μπορεί να μπήκαν τώρα. Προϋπόθεση, λοιπόν, η ηλικία άνω των 56 ετών για το συνταξιοδοτικό καθεστώς και για τους υπόλοιπους δυνατότητα μεταφοράς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL