Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κύκλοι της ΔΕΗ: Να είναι πιο προσεκτικός ο πρόεδρος του ΣΕΒ

Κύκλοι της ΔΕΗ σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τις πρόσφατες τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα εκφράζουν ερωτήματα για τη χρονική στιγμή που επέλεξε, μια χρονική στιγμή που συμπίπτει με τη συντονισμένη επίθεση που δέχεται η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού.

 Όπως ανέφεραν, σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του ΣΕΒ θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός εκ του θεσμικού του ρόλου.

Σημειώνεται ότι χθες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου του ΣΕΒ και σε ερώτηση για το ενεργειακό κόστος ο κ. Φέσσας χαρακτήρισε τη ΔΕΗ "βαρίδι" υποστηρίζοντας ότι η Δημόσια Επιχείρηση δεν είναι η πλέον ανταγωνιστική καθώς στηρίζει την παραγωγή ενέργειας στον λιγνίτη που επιβαρύνεται με υψηλές τιμές για τα δικαιώματα εκπομπής ρύπων. Πρόσθεσε ότι δεν εφαρμόζεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία για το Target Model ενώ ταυτόχρονα η φορολογία στην ενέργεια είναι υψηλή και οι διεθνείς τιμές αυξάνονται. Κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στις ενεργοβόρες επιχειρήσεις, υφεσιακές τάσεις και πληθωρισμό εκτιμώντας ωστόσο ότι δεν θα δούμε πολύ υψηλές τιμές ενέργεια.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ υποστήριξε ακόμη ότι υπό ορισμένες συνθήκες η ΔΕΗ είναι βιώσιμη αλλά πρέπει να αποκτήσει διαφορετική διάρθρωση στα μοντέλα παραγωγής και διοίκησης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Σταθερά και αποφασιστικά

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένας από τους λόγους που μπορεί κανείς να είναι περήφανος γι' αυτή την κυβέρνηση. Είναι μια συμφωνία που κλείνει πληγές δεκαετιών και τις εμποδίζει να κακοφορμίσουν σε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο