Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρόστιμο της Τουρκίας στη Google για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού

ΑΜΠΕ

Η τουρκική επιτροπή ανταγωνισμού ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επέβαλε πρόστιμο 15 εκατ. δολαρίων στη Google για παραβίαση των κανόνων περί ανταγωνισμού με τις πωλήσεις λογισμικού για κινητά τηλέφωνα.

Η επιβολή του προστίμου στον διαδικτυακό κολοσσό από την τουρκική αντιμονοπωλιακή επιτροπή αφορά παραβίαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού στον τομέα λογισμικού κινητών τηλεφώνων.

Η τουρκική αντιμονοπωλιακή επιτροπή αποφάσισε την επιβολή προστίμου 93 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών (περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια) για παραβίαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού στον τομέα λογισμικού κινητών τηλεφώνων.

«Αποφασίστηκε η επιβολή προστίμου στις εταιρίες Google, Google International και Google Reklamcilik, οι οποίες θα πρέπει να πληρώσουν 93 εκατομμύρια τουρκικές λίρες… Αυτές οι εταιρίες θα πρέπει να αφαιρέσουν τις παραβιάσεις εντός έξι μηνών και να επαναφέρουν τον αποτελεσματικό ανταγωνισμό στην αγορά», αναφέρει η ανακοίνωση της επιτροπής.

Τον Ιούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αποφασίσει επίσης την επιβολή προστίμου 5,04 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Google για «παράνομους περιορισμούς στη χρήση των Android».

Σύμφωνα με την Κομισιόν η εταιρία είχε παραβιάσει τους κανονισμούς του αντιμονοπωλιακού δικαίου.

 

Reuters / Sputnik

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μια καθαρή νίκη για την Ελλάδα των πολλών

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις περιοδείες και τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πραγματικότητα: ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο