Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Το 2018 θα είναι το έτος καινοτομίας και νέων τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα"

Eurokinissi

Ο Β. Αποστόλου εξήγγειλε σειρά μέτρων και παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας, η οποία αποτελεί, όπως τόνισε, άμεση προτεραιότητα για το ΥΠΑΑΤ και την κυβέρνηση

Χρονιά έρευνας, καινοτομίας και προώθησης των νέων τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα ανακοίνωσε ότι θα είναι το έτος 2018, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στην κεντρική εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα το ΥΠΑΑΤ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 27ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA.

Ο υπουργός εξήγγειλε σειρά μέτρων και παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας, η οποία αποτελεί, όπως τόνισε, άμεση προτεραιότητα για το ΥΠΑΑΤ και την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα ο κ. Αποστόλου ανακοίνωσε πως επίκειται η ανασυγκρότηση του τομέα με το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει το υπουργείο για την αναδιοργάνωση του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, η αξιοποίηση μέτρων και δράσεων για την υιοθέτηση και προώθηση νέων τεχνολογιών - καινοτομιών μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, του ΕΣΠΑ και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, καθώς και η δημιουργία νέας συνεργασίας με τη μορφή Επιχειρησιακής Ομάδας μεταξύ φορέων προερχόμενων από την παραγωγική δραστηριότητα και την επιστημονική - ερευνητική κοινότητα.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διαχωριστικές γραμμές

Η χθεσινή ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση, πέρα από την έγκριση της αποσύνδεσης της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εκλογές και πέρα από τις γνωστές τριβές στο θέμα της εκλογής από...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο