Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
ΔΕΗ: Πολύ κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της EDS, εταιρείας εμπορίας ηλεκτρισμού στη FYROM
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΕΗ: Πολύ κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της EDS, εταιρείας εμπορίας ηλεκτρισμού στη FYROM

Σε μια ακόμη σημαντική κίνηση η οποία αφορά όχι μόνο στην επέκταση των δραστηριοτήτων της, αλλά κυρίως καταδεικνύει τον ρόλο-κλειδί που μπορεί να διαδραματίσει στις περιφερειακές αγορές ηλεκτρισμού, στο πλαίσιο και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού για την ενεργειακή ένωση, προχωρά η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Όπως ανακοίνωσε βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία εξαγοράς εταιρείας εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας στη FYROM με την σχετική διαδικασία να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ειδικότερα, η ΔΕΗ βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο για την εξαγορά του Ομίλου EDS, μίας κορυφαίας εταιρείας στον τομέα της εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, στη FYROM, πρωτοβουλία που εντάσσεται στον επιχειρησιακό στρατηγικό της σχεδιασμό βασικό συστατικό στοιχείο του οποίου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της στη Βαλκανική,

Η συγκεκριμένη επιχειρηματική πρωτοβουλία συνιστά σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της ανάπτυξης της δραστηριότητας της ΔΕΗ στην περιφερειακή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στη Βαλκανική, στην προοπτική της προωθούμενης ενοποίησης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης.

Ο όμιλος EDS, που ιδρύθηκε το 2012 κι έχει θυγατρικές στη Σερβία, στη Σλοβακία και στο Κόσσοβο, είναι μέλος του Ουγγρικού Χρηματιστηρίου Ηλεκτρικής Ενέργειας (HUPX) και διαθέτει άδειες trading ηλεκτρικής ενέργειας στην Σερβία, στο Κόσσοβο, στη Κροατία, στη Βουλγαρία και στην Ουγγαρία.

Παράλληλα, είναι βασικός συμμετέχων στο απελευθερωμένο κομμάτι της ηλεκτρικής αγοράς προμήθειας της γειτονικής χώρας και παρέχει σήμερα ηλεκτρική ενέργεια σε μεγάλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις με ένα χαρτοφυλάκιο πελατών που ήδη ανέρχεται σε 320 MW ή στο 40% των εταιρειών, με περισσότερους από 50 υπαλλήλους.

Η εταιρεία είναι προετοιμασμένη να αναπτυχθεί δυναμικά μέσα από τη σταδιακή απελευθέρωση της τοπικής ηλεκτρικής αγοράς, ενώ ήδη αναπτύσσει δραστηριότητα και στη λιανική αγορά της Σερβίας, διαθέτοντας ένα χαρτοφυλάκιο πελατών 10ΜW στο τέλος του πρώτου χρόνου δραστηριοποίησης της. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL