Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Bραβευμένοι Αρχιτέκτονες και Designers βάζουν χρώμα στις πόλεις

Το Archisearch και η AkzoNobel Powder Coatings συνδιοργανώνουν το Συνέδριο με τον ομώνυμο τίτλο Color in Architecture, με αφορμή τον διαγωνισμό Color in Architecture για αρχιτέκτονες κάτω των 40 ετών, ο οποίος ολοκληρώθηκε πριν απο μερικές ημέρες.

Σημαντικοί ομιλητές από το χώρο της αρχιτεκτονικής, του design, των τεχνών και της μόδας θα μας μιλήσουν στις 29 Νοεμβρίου στις 18:30 στο αμφιθέατρο του ΑΚΤΟ στην Ευελπίδων, για τη σχέση τους με το χρώμα και τις τάσεις, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης, η επιτροπή η οποία αποτελείται από τους διακεκριμένους αρχιτέκτονες και ακαδημαϊκούς Nίκο Κτενά, Ρένα Σακελλαρίδου, Δημήτρη Ποτηρόπουλο, Αριάδνη Βοζάνη, Κώστα Πουλόπουλο, Σταύρο Μαρτίνο και Per Nimer, θα βραβεύσει τους 3 νικητές οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν στο κοινό τις προτάσεις τους.

 

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι και ο Έλληνας σχεδιαστής Yannis Tseklenis, o Per Nimer, Design Manager AkzoNobel, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Colour Institute της Στοκχόλμης και δημιουργός του βιβλίου Χρωματικών Τάσεων Colour Envelope και Color Futures.

Επίσης θα μιλήσει ο αρχιτέκτονας και καθηγητής στο πολυτεχνείο του Μιλάνο Nikos Ktenàs, ο οποίος παρέλαβε πρόσφατα το Βραβείο Αρχιτεκτονικής 2013-2017 από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής για το έργο του Ιnside-out, η πρόεδρος της επιτροπής αρχιτέκτονας και καθηγήτρια Rena Sakellaridou η οποία αυτή την στιγμή υλοποιεί το μεγαλύτερο κτίριο γραφείων στην Ελλάδα (Κτίριο Agemar), η βραβευμένη designer Helen Brasinika και ο καλλιτέχνης και συνιδρυτής της Athens Biennale Poka Yio.

Toν συντονισμό θα κάνει ο συνεπιμελητής και μέλος της κριτικής επιτροπής, αρχιτέκτων και ιστορικός της αρχιτεκτονικής, ακαδημαϊκός διευθυντής του πρόγράμματος "Σχολείο Αρχιτεκτονικής για παιδιά και νέους ARKKI.gr", Stavros Martinos.

Η πρόσβαση είναι ελεύθερη αλλά γίνεται μόνο με προεγγραφές στο eventora στην σύνδεση https://www.eventora.com/en/Events/color-architecture-1o-synedrio/  Ώρας προσέλευσης 17:30. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.
 
Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χθες το θυμήθηκε

Η Ντόρα Μπακογιάννη μας είπε χθες πόσο χάρηκε που από την εξαφάνιση των Σοσιαλδημοκρατών και τη μεγάλη πτώση της Δεξιάς στη Βαυαρία ευνοήθηκαν οι Πράσινοι και όχι η Ακροδεξιά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο