Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συμφωνία συνεργασίας του ΣΕΒ με τον Σύνδεσμο Ρώσων Βιομηχάνων

Συμφωνία συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Ρώσων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (RSPP) για τη διευκόλυνση των επαφών μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών υπέγραψε ο ΣΕΒ.
 
Η συμφωνία προβλέπει, ακόμη, τη μεταφορά και διαβούλευση προβλημάτων των επιχειρήσεων, στις δημόσιες διοικήσεις των χωρών σε θέματα όπως τελωνειακές διαδικασίες, καθυστερήσεις και γραφειοκρατία, μεταφορές προϊόντων, κ.λπ., καθώς και την παροχή πληροφόρησης για εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται εκατέρωθεν.
 
Η συμφωνία υπεγράφη σήμερα, σε επίσημη τελετή στη Μόσχα, από τον Γ. Ξηρογιάννη, διευθυντή Βιομηχανίας, Αναπτυξιακών Πολιτικών και Δικτύων και τον Κ.Goncharov, μέλος του ΔΣ του RSPP, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στη Ρωσία, Α. Φρυγανά και του επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, Α. Καραπέτσα.
 
«Η σημερινή υπογραφή αντικατοπτρίζει το διμερές ενδιαφέρον για ενίσχυση της επιχειρηματικής συνεργασίας και την ανάληψη κοινών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε κλάδους αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως, η ενέργεια, οι κατασκευές, η μεταποίηση, η αγροδιατροφή, οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας και οι μεταφορές. Η συνεισφορά του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Ρωσίας εντάσσεται στη στρατηγική του ΣΕΒ να αναπτύξει και να προωθήσει τις οικονομικές σχέσεις με τρίτες χώρες και να ενισχύσει την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων» δήλωσε ο κ. Ξηρογιάννης.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Σταθερά και αποφασιστικά

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένας από τους λόγους που μπορεί κανείς να είναι περήφανος γι' αυτή την κυβέρνηση. Είναι μια συμφωνία που κλείνει πληγές δεκαετιών και τις εμποδίζει να κακοφορμίσουν σε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο