Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.0°C
0 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.3°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C15.7°C
0 BF 67%
Εξωδικαστικός μηχανισμός: Μέχρι το τέλος του μήνα η διαδικασία ρύθμισης οφειλών για τις πρώτες επιχειρήσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Μέχρι το τέλος του μήνα η διαδικασία ρύθμισης οφειλών για τις πρώτες επιχειρήσεις

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης και θα έχει ξεκινήσει η διαδικασία ρύθμισης οφειλών για τις πρώτες επιχειρήσεις που αξιοποίησαν τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Αυτό ανέφερε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης σε ενημερωτική εκδήλωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας σχετικά με τις ρυθμίσεις του νόμου για την υπαγωγή στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων.

Ο ίδιος ανέφερε ότι μέχρι και την Κυριακή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού θα έχουν ενταχθεί και όλα τα στοιχεία από τις εφορίες (ήδη υπάρχουν τα στοιχεία από τις τράπεζες και τον ΕΦΚΑ) ενώ πρόσθεσε ότι αναμένεται η έγκριση των θεσμών και για την υπαγωγή των αυτοαπασχολούμενων στην ίδια διαδικασία καθώς τα τεχνικά κλιμάκια συμφώνησαν με την Ελληνική πρόταση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς υπογράμμισε ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της συνομοσπονδίας αναμένεται να ενταχθούν στη ρύθμιση 60.000 μικρομεσαίοι ενώ πρόσθεσε ότι το μέτρο αυτό αν και σωστό, δεν επαρκεί "χρειάζεται διόρθωση στους συντελεστές φορολόγησης και φυσικά να λειτουργήσει το τραπεζικό σύστημα ως στήριγμα για την επιχειρηματικότητα. Να προχωρήσει γρήγορα η αναπτυξιακή τράπεζα και να βρουν χρηματοδότηση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διότι με βάση πρόσφατη έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, το 80% όσων ζητούσαν χρηματοδότηση από τράπεζα απορρίπτονταν".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL