Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παιχνίδι νεύρων με την ΕΝ. ΚΛΩ

Τελευταίο επεισόδιο της ταραχώδους πτωχευτικής διαδικασίας, που μετρά 5 χρόνια σε διάρκεια, η ειδοποίηση της τελευταίας στιγμής στους Πιστωτές για συζήτηση του τιμήματος μίας από τις εργοστασιακές μονάδες στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Σε κινήσεις που δείχνουν ότι δεν υπολογίζονται οι υπόλοιποι πιστώτες και ιδίως οι εργαζόμενοι προχωρούν οι αρμόδιες αρχές για τον πλειστηριασμό της ΕΝ.ΚΛΩ. Οι διαδικασίες συνεχίζουν να καθυστερούν απελπιστικά και την ίδια ώρα όταν προχωρά μέρος αυτών, γίνεται αιφνιδιαστικά.

Τελευταίο επεισόδιο της ταραχώδους πτωχευτικής διαδικασίας, που μετρά 5 χρόνια σε διάρκεια, η ειδοποίηση της τελευταίας στιγμής στους Πιστωτές για συζήτηση του τιμήματος μίας από τις εργοστασιακές μονάδες στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η ενημέρωση του Συμβουλίου Πιστωτών έγινε μόλις 12 ώρες πριν τη διαδικασία και ανήμερα δικαστικής αδείας (γιορτή Διονυσίου Αρειοπαγίτου).

Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την κίνηση αυτή, αναφέροντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Νομικών Εκπροσώπων, εδρεύει σε πόλεις της Βορείου Ελλάδας, γεγονός που στερεί το δικαίωμα στο μεγαλύτερο πλήθος των Πιστωτών, που αποτελείται από τους πρώην εργαζόμενους, να εκφέρουν οποιαδήποτε γνώμη επί των αναγραφομένων επί της αιτήσεως δεδομένων.

Την ίδια ώρα οι διαδικασίες αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρονοβόρες, καθώς από την τριμερή συνάντηση μεταξύ του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, της συνδίκου πτώχευσης Ελένης Χρονοπούλου και αντιπροσωπείας των εργαζομένων, έχουν περάσει 2 μήνες (3 Αυγούστου) και ακόμη δεν έχουν προχωρήσει άμεσα οι διαδικασίες, όπως είχε ζητηθεί από τον Αν. Νεφελούδη και φυσικά τους εργαζόμενους. Για το ένα εργοστάσιο η τιμή πλειστηριασμού του εκδικάστηκε στις 25 Σεπτεμβρίου, για το άλλο προωθήθηκε όπως-όπως στις 4 Οκτωβρίου και το μέλλον του τρίτου που συμπληρώνει την τριάδα των εργοστασίων που θα επαναλειτουργήσουν εφόσον εφαρμοστεί το επιχειρησιακό σχέδιο των εργαζομένων, η τύχη του αγνοείται.

Εντύπωση προκαλεί την ίδια ώρα πως τόσο καιρό πηγαίνει πάρα πολύ γρήγορα η εκποίηση του μηχανολογικού εξοπλισμού των εργοστασίων, ενώ πηγαίνει πολύ αργά η αντίστοιχη και πιο εύκολη διαδικασία για την αποτίμηση της αξίας του κτηρίου και του οικοπέδου.

Αντίθετα ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από τη Βουλή, καθώς κατατέθηκε τροπολογία από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τροποποιήσεις στον Πτωχευτικό Κώδικα, οι οποίες περιλαμβάνουν την εναρμόνιση διατάξεων για τις παλιές πτωχεύσεις με εκείνες που ισχύουν πια για τις νέες. Η σχετική τροπολογία αναμένεται να συμβάλλει στην επίσπευση των διαδικασιών και κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για «τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και Εθνικός μηχανισμός εκπόνησης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των σχεδίων δράσης για τα δικαιώματα του παιδιού»

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προοδευτικές συγκλίσεις: ποιοι και με ποιους

Η ανάγκη μιας εναλλακτικής πρότασης για την Ευρώπη αναδεικνύεται πλέον με ολοένα σαφέστερο πρόσωπο. Το παραδοσιακό σύστημα εξουσίας βαίνει προς εξαφάνιση. Δυνάμεις πανίσχυρες πριν λίγα χρόνια, όπως...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο