Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τροποποιήσεις στον Πτωχευτικό Κώδικα με τροπολογία του υπ. Δικαιοσύνης

Η κλήτευση του οφειλέτη είναι απαραίτητη, στις περιπτώσεις που η αίτηση πτώχευσης κατατίθεται από πιστωτή ή τον εισαγγελέα Πρωτοδικών

Τροποποιήσεις στον Πτωχευτικό Κώδικα επέρχονται με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για «τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και Εθνικός μηχανισμός εκπόνησης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των σχεδίων δράσης για τα δικαιώματα του παιδιού».

Ειδικότερα, η τροπολογία επιφέρει στις διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα (νόμοι 3588/2007 και 4446/2016), είτε τροποποιήσεις και βελτιώσεις νομοτεχνικού περιεχομένου, είτε καταργήσεις άρθρων.

Συγκεκριμένα, ορίζεται μεταξύ των άλλων, ότι η κλήτευση του οφειλέτη είναι απαραίτητη, στις περιπτώσεις που η αίτηση πτώχευσης κατατίθεται από πιστωτή ή τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, διαφορετικά η συζήτηση είναι απαράδεκτη.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι για την τέλεση των καθηκόντων του ειδικού εντολοδόχου, έως την ενεργοποίηση του Μητρώου Διαχειριστών Αφερεγγυότητας, μπορεί να διορίζεται οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προοδευτικές συγκλίσεις: ποιοι και με ποιους

Η ανάγκη μιας εναλλακτικής πρότασης για την Ευρώπη αναδεικνύεται πλέον με ολοένα σαφέστερο πρόσωπο. Το παραδοσιακό σύστημα εξουσίας βαίνει προς εξαφάνιση. Δυνάμεις πανίσχυρες πριν λίγα χρόνια, όπως...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο