Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
MIG: Ευθύνη για την κοινωνία - Πολύπλευρα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

MIG: Ευθύνη για την κοινωνία - Πολύπλευρα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Ο όμιλος Marfin Investment Group (MIG) και οι θυγατρικές του υλοποιούν πολύπλευρα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που απευθύνονται σε ευρύ φάσμα της κοινωνίας. Άλλωστε οι εταιρείες του ομίλου δραστηριοποιούνται σε πολλούς τομείς και δεν είναι τυχαίο ότι ένα σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας  χρησιμοποιεί προϊόντα και υπηρεσίες αυτού του ομίλου.

Έρευνες καταναλωτών αποκαλύπτουν ότι τρία στα τέσσερα νοικοκυριά με παιδιά, έχουν στο ψυγείο τους ένα ή περισσότερα προϊόντα που παράγει εταιρεία του ομίλου, ενώ οι περισσότερες από τις οικογένειες αυτές  έχουν επιλέξει και κάποιες από τις υπηρεσίες που προσφέρουν εταιρείες του ομίλου.

Την εξαετία που πέρασε, δηλαδή την περίοδο της κρίσης, οι εταιρείες του ομίλου έχουν δαπανήσει για μισθούς πάνω από 3 δισ ευρώ, πάνω από 650 εκατ, ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές, εκατοντάδες εκατομμύρια σε ΦΠΑ και άλλους φόρους. Ο όμιλος διατηρεί την φορολογική και πραγματική έδρα του στην Ελλάδα, δίνοντας την καθημερινή μάχη για ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη ακόμα και κάτω από δυσμενείς συνθήκες.

Σε όλες τις εταιρείες, ιδιαίτερη είναι η πρόνοια για τη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την διασφάλιση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι εταιρείες του ομίλου, αποτελούν βασικό πυλώνα της εγχώριας παραγωγής  και επιστρέφουν στην ελληνική κοινωνία την ευημερία που παράγουν, με πολλούς τρόπους. Με την καταβολή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, με την ενίσχυση της απασχόλησης αλλά και την προώθηση ενός τρόπου λειτουργίας που προωθεί και επιβάλλει την ποιότητα σε κάθε δραστηριότητα. Η κατάκτηση της ποιότητας είναι κεντρική επιδίωξη σε όλες τις εταιρείες. Παράλληλα όμως δεν παραλείπουν να εμφανίζουν και σημαντική κοινωνική δραστηριότητα

Η ΔΕΛΤΑ στηρίζει την ελληνική πρωτογενή παραγωγή, παραμένοντας ο μεγαλύτερος αγοραστής αγελαδινού γάλακτος και απορροφώντας πάνω από το 25% της συνολικής παραγωγής γάλακτος από τους Έλληνες κτηνοτρόφους. Η συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς για τη Συμβολαιακή Κτηνοτροφία στον τομέα του γάλακτος, αποβλέπει στη συνεπή και συνεχή στήριξη των κτηνοτρόφων.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία συνέχισε και το 2016 την εφαρμογή του  Σχεδίου Δράσης ΓΑΙΑ. Πρόκειται για πρωτοβουλία που στοχεύει σε:

α) τη βιώσιμη ανάπτυξη και ειδικότερα τη στήριξη της ελληνικής γαλακτοπαραγωγού κτηνοτροφίας με, δράσεις έρευνας, εκπαίδευσης και τεχνικής υποστήριξης, καθώς και β) την αξιοποίηση ελληνικών καλλιεργειών για την παραγωγή ζωοτροφών. Στο πλαίσιο των ενεργειών αυτών, το 2016, πραγματοποιήθηκαν από τη Ζώνη Γάλακτος ΔΕΛΤΑ 3 Ημερίδες σε Ημαθία, Σέρρες και Ξάνθη, και 2 συμμετοχές σε Συνέδρια και Επιστημονικά Forums, καθώς και 3 πιλοτικά ερευνητικά προγράμματα και 1 πρόγραμμα τεχνικής υποστήριξης.

Επίσης, υλοποιούνται ποικίλες δράσεις σε συνεργασία με έγκριτους φορείς και ιδρύματα, συμβάλλοντας στην κάλυψη βασικών διατροφικών αναγκών. Κατά τη διάρκεια του 2016, διατέθηκαν δωρεάν περισσότερες από 1.250.000 μερίδες τροφίμων για την κάλυψη βασικών διατροφικών αναγκών των συνανθρώπων μας, μέσα από τις παρακάτω πρωτοβουλίες:

- Στήριξη μαθητών, μέσω συμμετοχής στην πρωτοβουλία «Δεκατιανό στο Σχολείο» των Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με προσφορά φρέσκου γάλακτος σε περίπου 11.500 μαθητές, 68 δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, με σκοπό τη στήριξη αναγκών σίτισης μαθητών

- Στήριξη των προσφύγων

- Στήριξη παιδιών μέσω της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και του «Prolepsis»

- Προσφορά τροφίμων μέσω της Τράπεζας Τροφίμων

- Στήριξη οικογενειών μέσω των Κοινωνικών Δομών Δήμων, με προτεραιότητα στις περιοχές όπου λειτουργούν οι εγκαταστάσεις της εταιρείας, όπως  οι δήμοι Διονύσου–Αγ. Στεφάνου, Κηφισιάς, Μοσχάτου-Ταύρου, Αλεξάνδρειας, Θεσσαλονίκης, Δέλτα και πολλοί ακόμη

- Στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσω έγκριτων φορέων και ιδρυμάτων, όπως τα Συσσίτια της Αρχιεπισκοπής και των Εκκλησιών της Ελλάδος (μέσω του ΣΚΑΙ και του Όλοι μαζί μπορούμε), το ΚΥΑΔΑ του Δήμου Αθηναίων, των Γιατρών του Κόσμου, της Κιβωτού του Κόσμου, των  Γηροκομείων Πειραιά και Μεροπείου, της Unesco Πειραιώς και Νήσων, κ.ά.

Ο όμιλος GOODY’S παραμένει συνεπής στο στόχο να στηρίζει τους συνανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα δημιουργώντας συμμαχίες με φορείς - οργανισμούς και ενεργοποιώντας το σύνολο της αλυσίδας των συνεργατών, του δικτύου καταστημάτων και των πελατών του. Ειδικότερα:

- Στα Goody’s Burger House, το ArGOODaki, ο πλέον αναγνωρισμένος θεσμός κοινωνικής προσφοράς και αγάπης, ολοκλήρωσε το έργο του για 16η χρονιά, στηρίζοντας τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των μαθητών με προβλήματα όρασης. Στόχος του προγράμματος ArGOODaki ήταν να καλυφθούν οι ανάγκες για 3D εξοπλισμό, καθώς η μάθηση μέσω αφής είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους εκπαίδευσης για μαθητές μη ή μερικώς βλέποντες.

- Η EVEREST, συμμετείχε στο πρόγραμμα «Δεκατιανό στο Σχολείο» των Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προσφέροντας το παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης, σε περίπου 11.500 μαθητές, 68 δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων. Το Πρόγραμμα «Δεκατιανό στο Σχολείο» αφορά στη δωρεάν διανομή δεκατιανού σε μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων και επιδιώκει να αντιμετωπίσει και να εξυπηρετήσει ανάγκες σίτισης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως είναι οι μαθητές.

- Για 8η συνεχή χρονιά, το La Pasteria υποστήριξε το Make A Wish Ελλάδας, πραγματοποιώντας τις ευχές των παιδιών και φιλοξενώντας τα μαζί με τις οικογένειές τους στα εστιατόρια La Pasteria. Το Make A Wish είναι μία ΜΚΟ η οποία στηρίζεται αποκλειστικά σε χορηγίες και δωρεές ιδιωτών και εταιρειών, χωρίς να λαμβάνει κρατική επιχορήγηση. Το 2016 στη La Pasteria πραγματοποιήθηκαν 13 ευχές.

Επιπλέον ο όμιλος GOODY’S στήριξε έμπρακτα τους ανέργους για 6η συνεχή χρονιά προσφέροντάς τους έκπτωση 10% σε κάθε επίσκεψή τους σε όλα τα καταστήματα

Ο όμιλος ΥΓΕΙΑ εφαρμόζει με μοναδική επιτυχία το πρόγραμμα «Ταξιδεύουμε για την υγεία» με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων μικρών νησιών και ορεινών κοινοτήτων που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 6 εθελοντικές εκστρατείες, έχουν εξεταστεί περισσότεροι από 8.050 κάτοικοι και έχουν διενεργηθεί περισσότερες από 31.000 ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις.

Στην εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ βασικό μέλημα είναι η στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, με προτεραιότητα στο παιδί και στην οικογένεια, συμβάλλοντας εμπράκτως στην κάλυψη αναγκών σίτισης και την υποστήριξη της Ελληνικής οικογένειας. Κατά τη διάρκεια του 2016, η εταιρεία συμμετείχε σε ενισχυτικά και χορηγικά αιτήματα κοινωνικού χαρακτήρα, υποστηρίζοντας φιλανθρωπικά ιδρύματα, συλλόγους και άλλους τοπικούς φορείς, διαθέτοντας δωρεάν περισσότερους από 18 τόνους προϊόντων.

Σημαντική είναι η κοινωνική δραστηριότητα της ATTICA  που με τα πλοία των εταιρειών Superfast και Blue Star, συνδέουν τόσα λιμάνια στο Αιγαία και το Ιόνιο. Υποστηρίχθηκαν πάνω από 50 Οργανισμοί και κοινωφελή Ιδρύματα με έμφαση στις τοπικές κοινωνίες των νησιών που δραστηριοποιείται ο όμιλος ATTICA

Ανάμεσα στα  προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιούνται στον όμιλο ATTICA, είναι και το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής «Ηλιοπροστασία». Σε συνεργασία με τον ΜΚΟ ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ, 2.760 νησιώτες επωφελήθηκαν από την ιατρική εξέταση δερματικών σπίλων και έλαβαν  ενημέρωση σχετικά με την προστασία για τον καρκίνο του δέρματος.

Οι εταιρείες του Ομίλου MIG σε αριθμούς

- Η ΔΕΛΤΑ διαθέτει περισσότερους 30.000 συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα

- Η ΔΕΛΤΑ έχει προσφέρει πάνω από 500 εκατ.  ευρώ στους  έλληνες κτηνοτρόφους για αγορά γάλακτος την τελευταία εξαετία, αγοράζοντας το 25% της ετήσιας παραγωγής

- Η Μπάρμπα Στάθης  αγοράζει προϊόντα που παράγουν αγρότες της Βορείου Ελλάδος σε πάνω από 30.000 στρέμματα γης

- Στην εστίαση,  τα Goody’s, Everest, Pasteria, Flocafe εξυπηρετούν κάθε μέρα 300.000 καταναλωτές.

- Τα νοσοκομεία του ομίλου ΥΓΕΙΑ διαθέτουν  1.219 κλίνες  και πραγματοποιούνται περίπου 50.000 χειρουργικές επεμβάσεις το χρόνο. Στα μαιευτήρια ΜΗΤΕΡΑ, ΛΗΤΩ γίνονται περίπου 9.500 γεννήσεις το χρόνο.

- Τα πλοία της  Superfast και Blue Star  ταξιδεύουν σε 30 νησιά χειμώνα-καλοκαίρι και προσεγγίζουν  36 λιμάνια στην Ελλάδα και 3 στην Ιταλία.

- Τα πλοία της  Superfast και Blue Star   μεταφέρουν  4,5 εκατ. επιβάτες, 576.760 Ι.Χ. οχήματα και  270.390 φορτηγά, το χρόνο.

- Η SingularLogic  είναι ο πρώτος ελληνικός προμηθευτής λογισμικού, με ολοκληρωμένη γκάμα εφαρμογών που περιλαμβάνει  πάνω από 20 ίδιο-παραγόμενες λύσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL