Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Η Coca-Cola 3E ξεκινά πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχόλησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Coca-Cola 3E ξεκινά πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχόλησης

Τέσσερις στους 10 νέους (ποσοστό 38%) βρίσκονται σήμερα εκτός αγορά εργασίας, ένας στους 2 νέους με πτυχίο δεν μπορεί να βρει δουλειά ενώ 6 στους 10 εργοδότες δηλώνουν ότι υπάρχει έλλειψη δεξιοτήτων. Αυτό το “κενό” στην έλλειψη δεξιοτήτων θα επιχειρήσει να καλύψει το πρόγραμμα Youth Empowered, της Coca-Cola Τρία Έψιλον, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση της απασχόλησης των νέων ηλικίας 18-30 ετών. 

Το πρόγραμμα, το οποίο παρουσιάσθηκε επισήμως την Τετάρτη το πρωί. απευθύνεται σε νέους που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, παρέχοντάς τους, δωρεάν, δεξιότητες, επαγγελματική καθοδήγηση (στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν 30 μέντορες) και δυνατότητες δικτύωσης, ώστε να  διεκδικήσουν ευκαιρίες απασχόλησης. Μέσα από δίκτυο συνεργασιών με ειδικούς στην αγορά εργασίας, όπως το kariera.gr, που αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη του προγράμματος, φορείς και επιχειρήσεις που προσφέρουν τεχνογνωσία και δικτύωση, το πρόγραμμα, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου, «στοχεύει να δώσει σε περίπου 20.000 νέους που θα συμμετάσχουν μέχρι το 2020, τα εφόδια που χρειάζονται για να πετύχουν μια θετική αλλαγή στη ζωή τους.»

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και δεν προϋποθέτει πτυχίο ή εξειδίκευση. Μέσω πενθήμερων εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και παράλληλα, διαδικτυακά, μέσω μίας πλατφόρμας e-learning, το πρόγραμμα παρέχει στους συμμετέχοντες:
Εκπαίδευση πάνω σε βασικές προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες.

Επαγγελματική καθοδήγηση από στελέχη της αγοράς και της Coca-Cola Τρία Έψιλον, που συμμετέχουν σε ρόλο μέντορα
Δυνατότητες δικτύωσης με εταιρείες και ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν μελλοντικά ευκαιρίες απασχόλησης.
Το πρώτο πενθήμερο σεμινάριο οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, το διάστημα 12–16 Ιουνίου, σε συνεργασία με το OK!Thess του Δήμου Θεσσαλονίκης για τους 100 πρώτους συμμετέχοντες. Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, το πρόγραμμα θα «τρέξει» σε Ηράκλειο Κρήτης, Αθήνα, Βόλο και Λευκωσία.

Επίσης θα δημιουργηθεί και ηλεκτρονική πλατφόρμα e-learning για να μπορέσουν ακόμη περισσότεροι νέοι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Με την εγγραφή τους, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι συμμετέχοντες δημιουργούν το προσωπικό τους προφίλ και μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες της διαδικτυακής κοινότητας, επαφή με τους μέντορες του προγράμματος και οργανωμένα online σεμινάρια και συνεδρίες μαζί τους, ενημέρωση για διαθέσιμα e-learnings και ιστορικό των εκπαιδεύσεών τους.

Το διδακτικό υλικό του προγράμματος, εστιάζει σε δεξιότητες όπως προσωπικές και διαπροσωπικές (κατανόηση δυνατών και αδύνατων σημείων, αλληλεπίδραση και δικτύωση, επικοινωνιακές δεξιότητες, δημιουργία σωστού βιογραφικού, προετοιμασία για συνέντευξη κοκ), και βασικές επαγγελματικές γνώσεις, όπως project management, ικανότητες διαπραγμάτευσης, διαχείριση χρόνου, τεχνικές πωλήσεων, οικονομικά και Business planning. Η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης συνοδεύεται από σχετική βεβαίωση συμμετοχής, με αναφορά στα παραπάνω γνωστικά πεδία. Περισσότεροι από 30 μέντορες, θα είναι παρόντες στο σεμινάριο, καθοδηγώντας τους συμμετέχοντες.

«Η γενιά αυτή είναι το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας στην οποία ζούμε και εργαζόμαστε. Ως εταιρεία, σταθερά εδώ και χρόνια υποστηρίζαμε την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την εξέλιξη των νέων της χώρας μας. Σήμερα, κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά, μέσα από μια συμμετοχική προσπάθεια για να βοηθήσουμε τους νέους να ξεπεράσουν τις προκλήσεις της εποχής και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας», δήλωσε κατά την παρουσίαση του προγράμματος, η Διευθύντρια Επικοινωνίας της Coca-Cola Τρία Έψιλον, Αγγελική Πατρούμπα.

Η Φωτεινή Γαϊτανλή, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, kariera.gr σχολίασε χαρακτηριστικά: «Ως kariera.gr, το μεγαλύτερο site για την εργασία στην Ελλάδα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Coca-Cola Τρία Έψιλον σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία, το πρόγραμμα Youth Empowered που έρχεται να βοηθήσει τους νέους, που πλήττονται από υψηλά ποσοστά ανεργίας, για να κάνουν την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Είναι ευθύνη και επιδίωξη όλων μας να ενισχύσουμε την προσπάθεια των νέων ώστε να ενδυναμωθούν μέσω των δυνατοτήτων που παρέχει το πρόγραμμα Youth Empowered δηλαδή ανάπτυξης γνώσεων και δεξιοτήτων, hands-on εκπαίδευσης σε Physical trainings και πολλών ευκαιριών δικτύωσης.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL