Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Οσμή σκανδάλου στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Το Δημόσιο φέρεται να κατέβαλε προκαταβολές αρκετών εκατ. ευρώ στο σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς των ναυπηγείων Σκαραμαγκά για παραγγελίες που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ

Οσμή σκανδάλου στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά φαίνεται ότι έχει εντοπίσει η κυβέρνηση. Ειδικότερα, ο υφυπουργός Οικονομίας Στ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι ανακάλυψε και εξετάζει μια υπόθεση όπου το Ελληνικό Δημόσιο φέρεται να κατέβαλε προκαταβολές αρκετών εκατομμυρίων ευρώ στο σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς των ναυπηγείων Σκαραμαγκά (συμερόντων Σάφα) για παραγγελίες που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ!

Από εκεί και πέρα, ξεκαθάρισε πως πρέπει να ξεκαθαρίσει το ζήτημα της ανάκτησης των κρατικών ενισχύσεων ύψους 600 εκατ. ευρώ που εκκρεμεί από το 2008, προσθέτοντας πως πρέπει να λυθεί το θέμα των προκαταβολών που έχουν δοθεί από το Ελληνικό Δημόσιο στη σημερινή ιδιοκτησία του ναυπηγείου, για έργα που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Σύμφωνα με τον υφυπουργό ο φάκελος των προκαταβολών αυτών θα ανοίξει και το Ελληνικό δημόσιο σκοπεύει να τις διεκδικήσει.

Αναφορικά με κινεζικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση επενδύσεων στο ναυπηγοεπισκευαστικό  τομέα, ο υφυπουργός είπε πως η κυβέρνηση επιδιώκει να διαμορφωθεί μία στρατηγική για το μέλλον  των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Ελευσίνας, Νεωρίου όπως επίσης και για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος. Ο ίδιος διευκρίνισε πως θα πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός των αμυντικών από τις εμπορικές δραστηριότητες του ναυπηγείου Σκαραμαγκά και να ακολουθήσει ενδεχομένως η υπαγωγή του σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, ενώ αντίστοιχη πορεία αναμένεται να ακολουθηθεί και για τα ναυπηγεία Ελευσίνας.

Δείτε όλα τα σχόλια