Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Κινέζικο ενδιαφέρον για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κινέζικο ενδιαφέρον για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Ενδιαφέρον για συμμετοχή στους διαγωνισμούς πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ "βλέπει" ο υφυπουργός Οικονομίας  Στέργιος Πιτσιόρλας. Την ίδια ώρα, άφησε να εννοηθεί ότι το σχέδιο συνεργασίας της ΔΕΗ με την κινεζική CMEC στο project Μελίτη που προβλέπει την κοινοπραξία των δύο επιχειρήσεων μαζί με ελληνικές τεχνικές εταιρείες για την κατασκευή της δεύτερης λιγνιτικής μονάδας παραγωγής ρεύματος στη Φλώρινα, μπαίνει στον "πάγο".

Ο ίδιος τόνισε πως οι όποιες επενδύσεις θα πρέπει να γίνουν μέσω διεθνών διαγωνισμών, ενώ ερωτηθείς για τη στάση των Βρυξελλών απέναντι στη συμμετοχή κινεζικών εταιρειών σε έργα δικτύων ανέφερε πως "όλα τα έργα από τη Β. Αφρική μέχρι την Ευρώπη γίνονται από κοινού”. Σημείωσε επίσης πως η Ελλάδα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στρατηγική της στην οποία οφείλει να δώσει ευρωπαϊκή διάσταση.

Σχετικά με την εξαγορά από την κινεζική State Grid του 24% του ΑΔΜΗΕ σημείωσε πως αποτελεί απτή απόδειξη του κινεζικού ενδιαφέροντος για τα ελληνικά δίκτυα και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να υπάρξει κινεζική συμμετοχή στην ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ- Κύπρου - Ελλάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL