Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ηλεκτρική ενέργεια θα διαθέτει η ΕΠΑ Αττικής από το 2018

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ΕΠΑ Αττικής από το 2018 η εταιρία θα απευθυνθεί στους πελάτες φυσικού αερίου για να τους παρέχει και ηλεκτρική ενέργεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ίδια χρονιά απελευθερώνεται πλήρως και η αγορά φυσικού αερίου

Φυσικό αέριο σε συμπιεσμένη μορφή, σε περιοχές της Αττικής που δεν έχουν δίκτυο, σχεδιάζει να στείλει η ΕΠΑ Αττικής, η οποία από το 2018 θα διαθέτει στους υφιστάμενους πελάτες φυσικού αερίου και ηλεκτρική ενέργεια, ανταγωνιζόμενη τη ΔΕΗ και τους λοιπούς εναλλακτικούς παρόχους.

Από την ίδια χρονιά, απελευθερώνεται πλήρως και η αγορά φυσικού αερίου που σημαίνει ότι νέες εταιρίες μπορούν να δραστηριοποιηθούν στην αγορά προμηθεύοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις με φυσικό αέριο.

Στα σχέδια της ΕΠΑ αναφέρθηκε την Πέμπτη ο Γιάννης Μητρόπουλος, γενικός διευθυντής της εταιρίας η οποία προέκυψε μετά το διαχωρισμό των δικτύων από την εμπορική δραστηριότητα (τα δίκτυα πέρασαν στην ΕΔΑ Αττικής).

Όπως είπε, από το 2018 η ΕΠΑ θα απευθυνθεί στους πελάτες φυσικού αερίου (περί τα 330.000 νοικοκυριά αλλά και στις επιχειρήσεις) για να τους παρέχει και ηλεκτρική ενέργεια.

Θα ζητήσει μέσα στο 2017 άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και θα βασιστεί, μεταξύ άλλων, στις δημοπρασίες της λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ (ΝΟΜΕ), που ξεκίνησαν πέρυσι και με τον υφιστάμενο προγραμματισμό θα συνεχιστούν ως το 2019.

Πιθανή επέκταση σε καταναλωτές εκτός του υφιστάμενου πελατολογίου θα εξεταστεί έπειτα από 2-3 χρόνια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια